Вибори Гетьмана

Вибори Гетьмана

Про це мер Полтави Андрій Матковський заявив учора в ефірі телерадіокомпанії «Місто». «Серед депутатів міськради побутує більш серйозна думка: якщо ставити такий пам’ятник, то, передусім, треба враховувати думку полтавців, — сказав Матковський. — І депутати сьогодні, — є вже такі пропозиції, які я повністю підтримую, — готові розглянути на найближчій сесії і винести питання про встановлення пам’ятника Мазепі на всенародне обговорення в Полтаві, з наступним проведенням референдуму». Проводити референдум міськрада запросить «соціологічні служби», а дату його полтавський мер, «для економії коштів», «приторочив» до виборів Президента України 17 січня.

Казна–що у святому місці

Казна–що у святому місці

На останній сесії Тернопільської обласної ради з подачі фракції Української народної партії ухвалено рішення про створення спеціальної комісії, яка перевірятиме законність передачі храмового комплексу почаївської святині Українській православній церкві Московського патріархату, а також дотримання останнім земельного та міграційного законодавства України.

Кров із присмаком політики

Кров із присмаком політики

За фактами кривавих зіткнень на одеському ринку «Північний» 21 серпня правоохоронці порушили і розслідують низку кримінальних справ. Стає ясно, що у бійках на ринку замішана політика. Таку заяву оприлюднив начальник УМВС України в Одесі Едуард Добринін, зазначивши, що «міліція розслідує справи за фактом побиття підприємців охороною директора ринку, а також за фактом підпалу адміністративного будинку ринку та опору працівникам правоохоронних органів». Третю кримінальну справу порушила міськпрокуратура — за фактом нанесення тілесних ушкоджень працівникові міліції під час забезпечення порядку. Полковник Добринін уточнив, що, внаслідок травми ока, один з офіцерів на 60 відсотків утратив зір.

Зі світу — по новинці

Зі світу — по новинці

Днями ОУН (р) презентувала агентство «Українська інформаційна служба» та інформаційно–аналітичний сайт «Український погляд». Її завдання — стати колективною прес–службою громадських об’єднань національного спрямування та подавати правдиві відомості про різні аспекти українського життя в країні й за кордоном. «За кожним нашим кроком, що підкреслює нашу незалежність — чи то визнання Голодомору, чи економічні питання, — Росія намагається інформаційно розбити наш поступ. Ми зобов’язані адекватно діяти щодо агресії Кремля, в першу чергу — на інформаційному фронті. Маємо висвітлювати наші погляди й позиції», — зазначив голова ОУН Стефан Романів.

Небачене небо

Небачене небо

Ще зовсім недавно єдиною інформацією про незрячих парашутистів в інтернеті були анекдоти. Хіба може людина, яка не бачить, робити те, на що не наважується більшість зрячих? Попри це на День Незалежності п’ятеро незрячих українців довели, що у світі немає нічого неможливого. Микола Мацько, Володимир Петровський, Володимир Носков, Лєнур Кираджиєв та Алла Полюхович здійснили перший у світі масовий стрибок із парашутом у відкрите море. Цей сміливий вчинок уже зафіксувала Книга рекордів України, а відповідні документи направлено в Книгу рекордів Гіннесса.

«Бригантина» пливе. Але з іншою назвою

«Бригантина» пливе. Але з іншою назвою

Відійдемо від узвичаєного, і спершу — про неприємне. Відтоді, як навесні 2008 року в Бердянську обрали нового міського голову, «пораженці» з усіх своїх сил пнулися, аби фестивальна «Бригантина» вже ніколи більше не пришвартовувалася у «втраченому» для команди Валерія Баранова місті. Добилися ж «доброзичливці» лише того, що після десятого запливу «Бригантини» кінофест дещо несподівано втратив своє звичне ім’я, і черговий, одинадцятий, форум оргкомітет анонсував у 2008 році вже як «Бердянський міжнародний кінофестиваль» (БМКФ). Адже кількома місяцями раніше «Бригантина», з примхи деяких можновладців, перевтілилася у фестиваль «Золотий Бриг», учасники якого з теплохода «Зірка Дніпра» десантували у містах лише Подніпров’я.

Бунт у «зоні»

Бунт у «зоні»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Днями Вінницька правозахисна група розповсюдила інформацію про надзвичайну ситуацію в тамтешній установі покарань №1. За інформацією правозахисників, 21 серпня тут було побито кілька в’язнів із тих, хто вимагав дотримуватися прав людини. Ввечері того ж дня на територію закладу прибув спецпідрозділ «Беркут». Але після появи під стінами тюрми родичів в’язнів, журналістів і правозахисників групу швидкого реагування було виведено. На знак протесту проти спроб задіяти «Беркут» деякі в’язні відмовлялися впродовж дня від їжі. На додачу, Вінницька правозахисна група розмістила в інтернеті відео побитого в’язня цієї установи — Тушинського, а також записала на відео його свідчення про те, що його побили в. о. начальника УВП Козачишин та оперативний працівник Коврига. Правозахисники зізнаються: саме відео вони придбали за досить невеликі гроші у працівників виправного закладу.

Всі статті рубрики