І Сорока на хвості не приніс

28.08.2009
І Сорока на хвості не приніс

Володимир Сорока (ліворуч) в категорії до 73 кг не підтримав переможний почин Гії Зантарая. (Фото Рейтер.)

Апетит приходить під час їжі, тому після першого в історії українського дзюдо «золота» світового чемпіонату, яке позавчора здобув Георгій Зантарая (разом із трьома тисячами доларів призових від організаторів), уболівальники очікували від наших спортсменів нових здобутків. Учора в Роттердамі розігрували три комплекти нагород: два серед жінок і один — між чоловіками. Але не склалося.

Особливі сподівання фахівці покладали на володаря «золота» недавнього континентального чемпіонату, киянина Володимира Сороку (вагова категорія до 73 кг). На першому етапі українцеві випало змагатися проти представника Самоа Алені Сміта, і той абсолютно нічого не протиставив нашому атлетові. Як і узбек Новруз Джуракобілов, котрий став жертвою українця в наступному поєдинку. В 1/8 на Сороку вже очікував північнокорейський борець Кім Чол Су, який у червні на етапі Кубка світу в Бухаресті здобув «золото» у цій категорії. Сорока ставав переможцем на одному з етапів у квітні, але тепер аргументи корейця виявилися сильнішими: далі по змагальній стежині пішов Кім.

Не краще виступали й наші жінки. 21–річна рівнянка Ольга Суха (до 52 кг), яка вступила в боротьбу з 1/16 фіналу, спочатку в напруженому поєдинку здолала представницю Південної Кореї Чой Кем Май, але в наступному раунді виявилася слабшою від японки Місато Накамури. Ще менше змагалася Олена Сайко (до 57 кг) з Надвірної. Уже перша суперниця відправила представницю Прикарпаття спостерігати за турніром із трибун: тайванка Лі Ченлін хоч і важко, але таки здолала українку.

Сьогодні в Роттердамі розіграють два комплекти нагород, за які також боротимуться наші атлети. У жінок — представниця Дніпропетровська Світлана Чепуріна (до 63 кг), для якої найвищим результатом поки є третє місце на вже згаданому етапі Кубка світу в Румунії. У чоловіків боротьбу почне 19–річний харків’янин Артем Василенко, який у Бухаресті відзначився таким самим досягненням, як і Чепуріна.