НОВИНИ ПЛЮС

20.08.2009

Єханурова таки оббрехали

Генпрокуратура повернула матеріали ревізії Контрольно–ревізійного управління, на підставі яких було звільнено міністра оборони Юрія Єханурова. Документи КРУ про зловживання в Міноборони не були оформлені належним чином, пояснив газеті «Дєло» перший заступник ГУ військової прокуратури Василь Козачук: у документах немає деталізації фактів посадових порушень, викладених у матеріалах ревізорів.

У департаменті загального нагляду ГПУ уточнили, що поки ГоловКРУ не надасть усі необхідні документи в повному обсязі, з інформацією, які збитки завдали дії чиновників Міноборони, про кримінальну відповідальність і пред’явлення обвинувачень Єханурову не може бути й мови.

Медведько доповів Ющенку про Пукача

Генпрокуратура перевіряє роботу правоохоронних органів тих областей, де свого часу переховувався Олексій Пукач. Про це на зустрічі з Президентом заявив Генпрокурор Олександр Медведько. Керманич Різницької також поінформував про останні результати досудового розслідування у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. За його словами, минулого тижня з обвинуваченим Пукачем було проведено всі слідчі дії; усі покази перевіряють. Медведько наголосив, що Пукач активно співпрацює зі слідством. «Ці дані повністю свідчать про те, що ми на правильному шляху. Ми будемо все робити, щоб якомога швидше завершити досудове розслідування у цій справі», — цитує Генпрокурора прес–служба Президента.

Напад на «регіонала»

Учора вранці невідомий зловмисник стріляв у лідера ізмаїльської міської організації Партії регіонів Олександра Самойленка. Постріл було завдано дробовиком, повідомила агенція «МОСТ–Одеса». Напад стався в той час, коли Самойленко виходив зі свого будинку до машини. Пострілом поранено обидва коліна, постраждалому вже зробили операцію. Начальник ГУ МВС в Одеській області Богдан Керницький повідомив, що слідство відпрацьовує дві версії надзвичайної події: хуліганство з метою заволодіння автомобілем постраждалого або напад у зв’язку з громадською діяльністю.