Як мокре не горить

Як мокре не горить

Не встигла «Україна молода» написати про масове відключення київських будинків–боржників від гарячої води, як сталася нова напасть. Хоча й не така вже нова: гарячої води немає у півміста, навіть у «правильних» будинках, які розрахувалися із ЖЕКами з майже стовідсотковою скрупульозністю. Просто у боржниках нині ходить сама компанія «Київенерго», яка завинила «енну» суму «Газу України».

За качку — у «пачку»!

За качку — у «пачку»!

Ледь не анекдотичний випадок, який лише дивом не завершився трагедією, стався на території однієї з сільрад Запорізької області. Як повідомляє «Репортер Запоріжжя», група мисливців побила сільського депутата за те, що п’яний місцевий обранець стріляв у їхній бік з мисливської рушниці.

Спасівка–ласівка

Спасівка–ласівка

Земні плоди — яблука, виноград, колосся і мед — це атрибути свята Преображення. Адже у давнину в цей час відзначали свято нового врожаю і несли до храму кращі з плодів на пожертву Богові. В духовному сенсі християнське Преображення — це показ довершеної особистості, що, мов плід виноградної лози, визріла на сонці правди і пройнялася духом, що змінює матерію. Христове Преображення ніби відкриває мету життя християнина — бути преображеним силою Бога.

Сміття із запахом політики

Сміття із запахом політики

Майже два тижні не вивозили побутові відходи з вулиць і дворів Тернополя через те, що мешканці прилеглих до міського сміттєзвалища сіл перекрили туди дорогу. Тож упродовж останніх днів тернополяни відчули, що означає жити поруч із купами смердючого непотребу. Автор цих рядків, приміром, проживає у дев’ятиповерховому будинку, шахти сміттєпроводів якого вщерть забиті сміттям, а на сходових клітках стоїть важкий запах. Працівники ЖЕКів порозклеювали скрізь аркуші з проханням тимчасово не користуватися сміттєпроводами, а відходи складувати у щільно зав’язані поліетиленові мішки в господарських приміщеннях поряд з під’їздами, куди виходять труби сміттєпроводів.

До моря — без фанатизму

До моря — без фанатизму

Президент України Вік­тор Ющенко завчасно перервав свою відпустку і вже вчора з’явився на робочому місці на Банковій. У першій половині дня глава держави зустрівся з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом. А вже сьогодні Віктора Ющенка чекають на Полтавщині — він прибуде на відкриття «Сорочинського ярмарку», який відвідує щороку.

У свинячий голос

У свинячий голос

За прогнозами Українського центру грипу та респіраторних інфекцій Міністерства охорони здоров’я, країну в осінньо–зимовий період тричі труситиме від грипу. Як учора на прес–конференції повідомив директор центру Олександр Гриневич, у цей час слід очікувати два спалахи сезонного грипу, а також спалах пандемічного грипу — епідемію великого масштабу, яка, як правило, розповсюджується більш ніж на одну країну. Утім підготуватися до атаки вірусу вдасться не раніше вересня. За словами Олександра Гриневича, в Україну вакцину проти сезонних вірусів грипу буде завезено на початку вересня, а проти пандемічного — дещо пізніше. Під словом «пандемічний» слід читати «свинячий грип».

Удар із тилу

Удар із тилу

Українському війську бракує фінансування, передбаченого в держбюджеті на поточний рік. Ресурсів вистачає лише на забезпечення роботи «бойових» підрозділів та на найперші соціальні потреби військовослужбовців. Скасовано масштабні навчання військ, тепер у Генеральному штабі Збройних сил Ук­раїни (ЗСУ) міркують, як профінансувати хоча б обов’язкові для вояків стрільби. Міноборони планує просити у держави ще грошей.

Всі статті рубрики