Чупакабра у господі

15.08.2009
Чупакабра у господі

Так виглядає чупакабра, знайдена торік у Техасі. (Фото з сайту uforc.com.)

У селі Шестеринці Лисянського району Черкаської області темою номер один стала невідома істота, котра за одну ніч заморила в чотирьох господарствах до півсотні кролів. А оскільки кролівництвом селяни тут займаються споконвіку і розводять «хутро» трохи не у кожному дворі, то в людей хоч і не паніка, але на душі досить тривожно. Адже невідомий звір повідривав на кролятниках дошки, забиті цвяхами–«сотками», подушив кроликів і висмоктав із них кров. У деяких господарствах на таке нашестя навіть собаки не зреагували. Сиділи у будці й не пискнули.

«Постраждали господарства у Ольги Адаменко, Миколи Ялинського, Анатолія Сюрменка, Миколи Штанька. Це на вулиці Березиній. Люди в розпачі, адже кролівництво годує сім’ї, і хвилюються, аби такого не трапилося знову. Пригадують, що таке траплялося в селі в попередні роки», — розповів «УМ» сільський голова Шестеринців Василь Фесенко.

За його словами, про кролячий мор селяни всіляке говорять. Одні підозрюють у цьому собаку. Інші думають, що, може, то ласка або лисиця забігли в село. Але багато хто переконаний, що вампірство — справа зубів чупакабри. Що це за загадковий звір — люди не знають, бо ніхто його в Шестеринцях не бачив. Але, кажуть, він має звичку душити тварин і висмоктувати з них кров. Селяни навіть говорять, що коли подібне повториться, будуть організовувати нічні чергування. І пригадують, що подібні «звірячі трагедії» трапилися на початку цього літа на Львівщині.

 

ДОВІДКА «УМ»

Чупакабра (з іспанської перекладається як «той, що висмоктує кров у кіз») — це хижак, який убиває та калічить кіз, кролів, курей, свиней. Про чупакабру стало відомо вперше в Пуерто–Ріко ще в 1975 році. Тоді на одній із ферм загадково загинули всі кури — в них не залишилося й краплини крові. Торік в американському штаті Техас навіть знайшли досі не відомого потворного звіра, який, імовірно, і є загадковою чупакаброю. В Україні про цього хижака вперше почули у 2003 році, коли в Тернопільській області так само пройшов мор кроликів, про що «УМ» тоді розповідала.