У БЮТі знову мають намір зібрати позачергову сесію ВР

15.08.2009

Фракція Блоку Юлії Тимошенко знову ініціює скликання позачергової сесії Верховної Ради. Засідання має відбутися 21 серпня. Про це, посилаючись на свої джерела, повідомила агенція УНІАН.

Кілька народних депутатів із БЮТ, до яких зателефонувала «УМ», перебувають за межами Києва, тому не можуть ані підтвердити, ані спростувати інформацію про збір сесії. Водночас депутат Володимир Бондаренко зауважив, що БЮТ завжди готовий до позачергових зборів.

«Імовірність скликання позачергової сесії не виключалася протягом усієї парламентської перерви, — сказав Бондаренко в коментарі «УМ». — Свого часу ми підписалися під таким зверненням (про скликання «позачергівки». — Авт.), але там не була проставлена дата, на яку скликається сесія. Тому її завжди можна зібрати». Депутат–БЮТівець відзначає, що час скликання сесії залежатиме від важливості питань, які можуть постати. «Наразі одне з найважливіших питань — закон про вибори Президента, який може бути заветований главою держави. Утім наші лідери заявляли, що ми можемо розглянути це питання і на початку вересня, на новій сесії Верховної Ради», — додав Бондаренко.