Інспекція нових угідь імперії

Інспекція нових угідь імперії

Прем’єр–міністр Росії Володимир Путін позавчора відвідав Абхазію. Він повідомив, що наступного року Росія виділить 500 млн. доларів на зміцнення своїх військових баз в Абхазії та з «барського плеча» «пожалував» аборигенам пільги: пообіцяв, що Москва і надалі виплачуватиме пенсії абхазьким пенсіонерам, бо місцева «держава» на таке неспроможна. Путін обіцяв й іншу допомогу від Росії, зокрема й військову. Він повідомив, що в планах Росії — розміщення в Абхазії більшої кількості своїх військ — для створення «сучасної системи захисту кордонів». Росія на цей час тримає приблизно тисячу військовослужбовців в Абхазії та 800 — у Південній Осетії.

Дамба для молочних рік

Дамба для молочних рік

Рішення про обмеження ввезення з 17 серпня молока та сирів із чотирьох литовських молочних підприємств — Zemaitijos pienas, Pieno zvaigzdes, Rokiskio pienas та Varenos pienelis — було прийняте Россільгоспнаглядом ще 6 серпня, але зацікавлені сторони дізналися про нього лише 12 серпня, коли текст з’явився на сайті цього урядового відомства РФ. Майже тиждень, поки це рішення залишалося російською державною таємницею, на кордоні з Росією стояли багатотонні литовські фури, в яких за цей час молочна продукція перетворювалась на кисломолочну. Офіційною причиною запровадження обмежень називають виявлення в молочній продукції залишків антибіотиків — доксицикліна та тетрацикліна, повідомила вчора російська газета «Коммєрсант».

Папірці для розпалювання ворожнечі

Папірці для розпалювання ворожнечі

Днями провінційне місто Кенштин, що у Вармінсько–Мазурському воєводстві, обклеїли брутальними листівками «Злочини УПА — пам’ятаємо!». Як повідомив «УМ» голова Львівського об’єднання товариств депортованих українців «Закерзоння» Володимир Середа, котрий підтримує тісний зв’язок з українською громадою в Польщі, листівки містили відверто провокативні й брехливі закиди на адресу УПА, зокрема, такий: «УПА — злочинна організація, яка дико, по–звірячому мордувала польський народ».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики