АФІША

07.08.2009
КЛАСИКА

Українське філармонічне товариство (Софія Київська, музей «Хлібня»)

Виконавці: Уляна Алексюк (сопрано), Наталя Королько (фортепіано).

П’ятниця, 7 серпня

Поч. о 19.30. Ціна — 55 грн.

 

Українське філармонічне товариство (Софія Київська, музей «Хлібня»)

Виконавці: солісти Національної академічної капели «Думка» — Юлія Ріссак (сопрано), Юлія Денисенко (сопрано), Олена Добровольська (мецо–сопрано).

Субота, 8 серпня

Поч. о 19.30. Ціна — 55 грн.

 

Українське філармонічне товариство (Софія Київська, музей «Хлібня»)

Виконавці: Оксана Антоненко (фортепіано).

Неділя, 9 серпня

Поч. о 19.30. Ціна — 55 грн.

 

КІНО

«Розірвані обійми» (Іспанія)

Режисер — Педро Альмодовар

У ролях: Пенелопа Крус, Льюїс Хомар, Лола Дуеньяс, Россі де Пальма, Анхела Моліна, Бланка Портільо, Хосе Луїс Гомез, Тамар Новас

Гаррі Кейн (Льюїс Хомар), сліпий письменник, досягає того моменту в житті, коли має нарешті залікувати душевні рани, отримані 14 років тому. Тоді він був широко відомим режисером на ім’я Матео Бланко і знімав свій останній фільм. А в його житті була кохана жінка Лєна (Пенелопа Крус)...

Новий фільм культового іспанського режисера, який брав участь у конкурсній програмі цьогорічного Каннського кінофестивалю.

 

«Страх і ненависть у Лас–Вегасі: історія гонзо–журналістики» (США)

Режисер — Алекс Гібні

У ролях: Джонні Депп, Джордж Макговерн, Хантер С. Томпсон

Нарешті, скачаний після минулорічної світової прем’єри українськими кіноманами з усіх можливих «торрентів», фільм дійшов і на наші великі екрани. З 6 серпня картину демонструватимуть у кінотеатрі «Жовтень». «Страх і ненависть у Лас–Вегасі: історія гонзо–журналістики» (Gonzo: The Life And Work Of Dr. Hunter S. Thompson) — біографічна картина про скандального американця Хантера Томпсона, адепта стилю «гонзо» (суб’єктивний опис подій, який нагадує замітки на полях, часто із використанням ненормативної лексики) у журналістиці. 

Вітчизняна адаптація назви фільму відсилає глядача до картини «Страх і ненависть у Лас–Вегасі», знятої за книгою Томпсона, альтер–его якого зіграв Джонні Депп.

 

«G.I. JOE: атака кобри» (США)

Режисер — Стівен Соммерс

У ролях: Сієнна Міллер, Чаннінг Татум, Марлон Уейнс, Рей Парк, Кароліна Куркова, Рейчел Ніколс

Черговий американський блокбастер, знятий за мотивами невідомих для українців коміксів. G.I. JOE — ім’я іграшкового солдата, яким діти за океаном бавляться з 1964 року. Відтоді ім’я солдатика стало брендом, який породив серію іграшок різних героїв. Тепер вони перекочували на екрани. G.I. JOE — це елітний підрозділ спецагентів, які борються із терористичною організацією «Кобра». Як ведеться, знаменитих грають знамениті. Ріпкорда (Ripcord), спеціаліста зі зброї, грає Марлон Уейнс («Реквієм за мрією»). На роль Снейк Айз, воїна–ніндзі, (Snake Eyes) запросили Рея Парка («Зоряні війни: епізод 1»). Красуню Скарлетт, яка досконало володіє східними єдиноборствами, грає Рейчел Ніколс. Роль іншої сексуальної спецагентки Кавер Герл (Cover Girl) дісталася чеській моделі Кароліні Курковій. А Сієнна Міллер зіграла антигероя — представницю ворожого табору «Кобри» — Баронесу.

 

КЛУБИ

П’ятниця, 7 серпня

Гурт «Дядя Вася»,

клуб «44» (вул. Хрещатик, 44).

Вхід — 50 грн.

 

Група «ОтВінта», група Tres Deseos, клуб Docker’s ABC (вул. Хрещатик, Пасаж).

Вхід — 50 грн.

 

Гурт Mad Heads XL із фольк–проектом «УкраїнSKA», а також гурт Mr.Oч & His Root Boys,

клуб Docker Pub (вул. Богатирська, 25).

Вхід — 50 грн.

 

Субота, 8 серпня

Группа Esthetic Education,

UA beach club (Гідропарк).

Вхід — 100 грн., з флаєром — 80 грн.

 

ФЕСТИВАЛІ

Всеукраїнський фестиваль альтернативної музики «Бандерштат»

с. Гаразджа поблизу Луцька Волинської області

8—9 серпня

Цього року фестиваль відбувається під знаком 100–річного ювілею від дня народження Степана Бандери. «Бандерштат» — подія концептуальна: всі заходи так чи інакше включають в себе тему УПА, повстанського руху, національного виховання. Навіть новинка цьогорічного фестивалю — татуювання, яке всі охочі можуть зробити безкоштовно, має бути на національно–патріотичну тему (чи то малюнок, чи напис). Концертну частину робитимуть гурти здебільшого з України, лише першого дня на сцену вийдуть білоруські музиканти з гурту Mauze (Могильов). Завершуватиме музичну частину гурт «Тартак».

У позаконкурсній програмі гостям пропонують: літературний міні–фестиваль патріотичної поезії за участі літературних студій «Лесин Кадуб» (Луцьк) та «Севама» (Київ), нічний кіносеанс українського кіно на повстанську тему, зустріч та спілкування із ветеранами УПА, проведення показового бою війсь­к УПА з НКВС, показові виступи та майстер–класи з українських бойових мистецтв, квести, графіті на тему героїки УПА, ярмарок української етнічної продукції тощо.

Жити можна в наметах (у таборі чи віддалік) або в хатах на селі. Але кожен учасник фестивалю має запам’ятати правила перебування в таборі: не можна вживати алкоголь, курити тільки у спеціально відведених місцях, не можна проносити зброю і потрібно дотримуватися усіх наказів коменданта табору.

 

Фестиваль «Гніздо»

м. Біла Церква

15 серпня

«Гніздо–2009» присвячений пам’яті телеведучого, журналіста й музиканта Ігоря Пелиха, який загинув 8 травня цього року. З 2006 року він був ведучим цього дійства і мріяв зробити його популярним заходом за участі українських виконавців. Згадати Пелиха до Білої Церкви приїдуть «Тартак», «С.К.А.Й», «Мотор’ролла», Dazzle Dreams, O.Torvald і «Мурени». Організатори планують провести фестиваль у життєрадісній атмосфері, згадати світлі й яскраві моменти з життя ведучого та «прожити фестиваль очима Ігоря Пелиха: захопливо, самовіддано, неординарно». Фестиваль відбудеться на території аеродрому «Гайок».

 

Міжнародний молодіжний фестиваль «Казантип»

с. Попівка, Сакський район, Крим

Цьогорічне існування «Республіки Z» набирає обертів і триватиме до 21 серпня. Музика, виступи діджеїв, кінематографічні вечірки, файєр–шоу, тематичні дні й конкурс «Фотополювання» — неповний перелік розваг, які пропонують на «Казантипі». Популярність фестивалю не падає навіть за умов, що вартість квитка на весь період гулянь становить 1500 гривень.

 

ВИСТАВКИ

Микола Глущенко. «Дорогами мандрів». Живопис.

У Національному художньому музеї України тривають останні дні експозиції робіт Миколи Глущенка (1901—1977), одного з найбільш популярних українських художників ХХ століття. За останні роки ціна його картин незмінно зростала, що давало можливість авантюристам спекулювати на малодосліджених роках Глущенка (так звані «берлінський» та «паризький» періоди) і виставляти на ринок підробки. Роботи, представлені на виставці, походять із фондів Художнього музею. Це ретроспектива творчості Миколи Глущенка, від 1930–х рр., коли художник працював у Парижі, й до робіт, створених після повернення в Радянський Союз.

Виставка триватиме до 16 серпня.

 

«Художники південної Пальміри. Кінець XIX — початок XX ст.». Живопис

Ще одна експозиція з фондів Національного художнього музею України. На виставці представлено роботи, зокрема, Миколи Кузнєцова, Кіріака Костанді, Степана Колесникова, Павла Волокидіна, Олексія Шовкуненка. Поряд із знаковими творами знаменитих митців вперше представлено їхні етюди. Живописну експозицію доповнює документальний матеріал із фотографій, листів та інших документів художників.

Виставка триватиме до 16 липня.

 

«Олександр Вертинський: я готовий цілувати твої вулиці». Фотографії, документи, особисті речі

У «Музеї однієї вулиці», що на Андріївському узвозі, вшановують пам’ять відомого шансоньє Олександра Вертинського. На виставці представлено речі, пов’язані з життям співака, який походить із Києва. Автографи пісень, фотографії, документи, ноти, платівки й предмети побуту розповідають не тільки про знаменитого артиста, а й про атмосферу початку минулого століття.

Виставка триватиме до 1 вересня.

 

Валерій Шкарупа. «Східний пейзаж». Живопис, левкас

Нову (відкрита 6 серпня) виставку пропонує відвідати галерея «Триптих» (Андріївський узвіз, 34). Тут представлено роботи художника Валерія Шкарупи, який у своїх картинах використовує стародавню техніку левкасу (ґрунт, приготований із крейдяного чи гіпсового порошку, який тонко наноситься на спеціально підготовлену дошку). Усім відвідувачам митець пропонує зануритися у естетичне, філософське наповнення експозиції: «Східний пейзаж для мене поняття не географічне, а філософське, тобто перетворення суми знань, понять, візуальних спостережень, внутрішніх переживань у дещо зовсім інше».