Пливуть мальки до Азову

Пливуть мальки до Азову

У липні два приватні підприємства Північного Приазов’я випустили в гирла річок Берда та Єланчик 70 тисяч мальків руського осетра. Для того, аби їх виростити, а це тривало майже півроку, потрібні були не тільки щоденна праця колективу, а й майже чотири кілограми живих чорних ікринок вартістю у кількасот тисяч гривень. Ще більше інвестицій вклав у зарибнення Азову колектив (створеного на базі підприємства «Бриз») Бердянського осетрового заводу, випустивши тижнем раніше у річку Берду 200 тисяч мальків судака. І на Донеччині, і на Запоріжжі, аби мальок не став легкою здобиччю спритників, процес його «приживання» в Азовському морі упродовж щонайменше кількох діб патрулювали на катерах спеціальні бригади.

Такі чудові — різнокольорові

Такі чудові — різнокольорові

У Черкаському зоопарку в парочки єменських хамелеонів, котру зоосад придбав торік, на світ з’явилось двоє малюків. Директор зоопарку Євген Ван називає це «унікальним явищем». «Єменські хамелеони в неволі рідко розмножуються. Адже їхні яйця мають півроку дозрівати в інкубаторі при досить високій температурі — до 28 градусів. Інакше зародок може загинути. Нам це вдалося», — говорить «Україні молодій» Євген Леонідович.

Усміхайтеся, ваші прибутки фотографують

Усміхайтеся, ваші прибутки фотографують

Цікавий експеримент про­вели на Херсонщині: на якийсь час приставили до кожного з приватних підприємців по одному співробітнику податкової інспекції. Результати перевершили всі сподівання: за три тижні в бюджет було повернуто майже два мільйони гривень.

Всі статті рубрики