Пластик–фантастик

Пластик–фантастик

Минулої неділі в центральну частину Тихого океану — напівдорозі між Японією та західним узбережжям США — відбув корабель «Новий горизонт» із групою з 30 дослідників з американського Інституту океанографії Скріппса, що при Каліфорнійському університеті. А позавчора виплив із Сан–Франциско та взяв курс у цьому ж напрямку ще один дослідницький корабель — «Каїсеї», повідомляє «Рейтер». Обидва судна прямують до гігантської сміттєвої вирви в Тихому океані, яка за розмірами дорівнює території України. У цьо­му «острові сміття» посеред океану переважає пластик. Учені мають встановити масштаби забруднення води пластиком та ступінь загрози для морського життя. Мають провести низку експериментів, щоб зрозуміти, чи можна ефективно очистити океан від пластику.

Мельбурн може спати спокійно

Мельбурн може спати спокійно

Поліція Мельбурна заарештувала групу осіб, яких підозрюють у плануванні самогубчих замахів на території Австралії, зокрема нападів на військові казарми. Припускають , що вони мають зв’язки з ісламськими терористами з руху «Аль–Шебаб» у Сомалі та були причетними до бомбових замахів у Індонезії. Бі–Бі–Сі повідомляє про чотирьох затриманих, а «Євроньюз» — про 18. Утім обидві телемережі одноголосно повідомляють, що вчора заарештовані постали перед судом.

Грип на футбольному полі

Грип на футбольному полі

Футбольні фанати з Росії почали повертати куплені заздалегідь квитки до Великої Британії, де 9 вересня у Кардіффі відбудеться відбірковий матч чемпіонату світу між збірними Росії та Уельсу. Так футбольні вболівальники відреагували на застереження головного санітарного лікаря РФ Геннадія Онищенка відмовитися від ділових та туристичних поїздок у Велику Британію, де зареєстровано найвищий поріг епідемії «свинячого грипу».

12 брюссельських мудреців

12 брюссельських мудреців

Одним із перших рішень нового Генсека НАТО Андерса Фога Расмуссена стало створення групи у складі 12 експертів, які мають підготувати нову стратегічну доктрину Альянсу. Особисто підібрана Расмуссеном «група мудреців», як її охрестили, має розробити головні цілі політики НАТО на найближче десятиліття. Генсек прагне, щоб суттєвим пунктом нової доктрини були відносини з Росією.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики