Сон українського кіно

Сон українського кіно

Буває, що в інформаційному просторі серед нарікань з приводу засилля іноземних фільмів на наших екранах (як великих, так і маленьких), проскакує рідкісне повідомлення: зняли українську картину. Ще рідкіснішим є випадок, коли ту картину побачить український глядач. Дебютний ігровий фільм 32–річної режисерки Марини Кондратьєвої (раніше вона спеціалізувалася на документальному кіно) «Одного разу я прокинусь», як заплановано, вийде в прокат у листопаді. До цього публічні покази картини проходили лише на кіноринках. Нагадаємо, що фільм зняли минулого року за гроші, виділені Державною службою кінематографії України, — це п’ять мільйонів гривень. Співпродюсером картини виступив Ігор Ставчанський, директор Національної кіностудії ім. Довженка, де, власне, й знімали «Одного разу я прокинусь». На кіноринку в Каннах картину презентували як новинку сучасного українського кінематографа поруч із картинами «День переможених» Валерія Ямбурзького та «Відторгнення» Володимира Лерта. Як скромно повідомили «УМ» в Українській кінофундації, «фільм отримав позитивні відгуки, але оскільки це фестивальне кіно, а не комерційне, тому масових замовлень на покупку картини не було».

«Свірж»: перезавантаження

«Свірж»: перезавантаження

Організаційний комітет «Свіржа» поширив офіційного листа, в якому пояснює причини провалу фестивалю і… окреслив перспективи майбутнього. Приносячи свої вибачення всім гостям фестивалю, організатори обіцяють повернути незадоволеним кошти. «Всіх, хто залишився незадоволений перебігом фестивалю та бажає повернути витрачені на квиток кошти, просимо надсилати заявки на нашу електронну адресу [email protected]», — йдеться у листі.

Хвилю тримай!

Хвилю тримай!

Не встигла українська переможниця «Нової хвилі» зійти з трапа літака, як наступного дня рано–вранці дала прес–конференцію. Учора Джамала (Сусанна Джамалатдінова) та її арт–продюсер, саме так представилася Олена Коляденко, зібрали журналістську братію у рідному для обох домі — концерт–холі Freedom. Там вони працюють (Джамала була солісткою мюзиклу Коляденко «Па» і там же репетирували свою програму для «Нової хвилі»).

Всі статті рубрики