«Родіна» та інша агентура Путіна

01.08.2009

Генеральний консул РФ в Одесі Олександр Грачов поки що не залишатиме територію України — вітчизняне МЗС відкликало рекомендації про дострокове припинення його місії, повідомив сайту «Українська правда» прес–секретар посольства України в Москві Олег Волошин. Водночас МЗС України винесло чітке попередження про неприпустимість дій генконсула, що не відповідають його дипломатичному статусу. Повторне їх вчинення призведе до видворення з України.

«УП» із посиланням на «компетентні органи» в Україні оприлюднила також інформацію про те, що пан Грачов в Одесі займався створенням підконтрольної РФ структури для реалізації російського впливу. Олександр Грачов фактично ініціював створення і забезпечував «тіньову» фінансову підтримку скандальної партії «Родіна», лідером якої є Ігор Марков. «Грачов проводив нелегальну агентурну діяльність для забезпечення підтримки політичних кроків Росії щодо України з ключових напрямків, для чого установлював контакти з відомими політичними діячами України. При цьому отримані Грачовим матеріали він доповідав через керівництво російських спецслужб безпосередньо Володимиру Путіну», — каже співрозмовник інтернет–видання.

Що стосується діяльності вже відправленого в Росію іншого дипломата, Володимира Лисенка, інформатор «УП» підтвердив, що й він проводив в Україні активну розвідувально–підривну діяльність.