Перемога з поразкою

Перемога з поразкою

На позавчорашніх дострокових парламетських виборах Комуністична партія Молдови вийшла в лідери, набравши 45,1 відсотка голосів, повідомила вчора ЦВК країни після підрахунку 98 відсотків бюлетенів. Подолали п’ятивідсотковий бар’єр і пройшли до парламенту ще чотири політичні сили, опозиційні: Ліберально–демократична партія (16,4% голосів), Ліберальна партія (14,4%), Демократична партія (12,5%) та альянс «Наша Молдова» (7,4%). Явка виборців становила 58,8 відсотка.

Удвох і лідера легше бити

Удвох і лідера легше бити

Після 18 місяців переговорів американські фірми «Майкрософт» та Yahoo! позавчора досягли порозуміння про співпрацю щодо спільного запуску в інтернет більш потужної пошукової системи. Відтак дві фірми складуть більшу конкуренцію для лідера світового ринку — пошукової системи Google. Угода відкриває корпорації «Майкрософт» доступ до другої за кількістю користувачів пошукової системи світу Yahoo!, завдяки чому «Майкрософт» зможе представити більшій кількості користувачів свою нещодавно поліпшену пошукову систему Bing.

Маленькі і кольорові замість великих і чорно–білих

Маленькі і кольорові замість великих і чорно–білих

Науковці з Массачусетського технологічного інституту (США) розробили заміну традиційному штрих–коду, який містить дані про товар, котрий ми купуємо в магазинах. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, винахід отримав назву бокод. Він здатен умістити в тисячі разів більше інформації про товар, ніж його скромний чорно–білий попередник, і його можна зчитувати за допомогою звичайного стільникового телефону з камерою. Отже, пересічний споживач отримує в цьому випадку можливість самостійно довідатися повну і розгорнуту інформацію про, скажімо, харчовий продукт. Новий ярличок має лише три міліметри в діаметрі, тобто у десятки разів менший за традиційні штрих–коди.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики