«Тут живе й працює благочестивий народ»

«Тут живе й працює благочестивий народ»

Патріарх РПЦ Кирил прибув до Донецька в середу надвечір і побував у Спасо–Преображенському соборі, будівництво якого завершується в центрі міста. Ще в аеропорту поважний гість зізнався журналістам, що ступив на донецьку землю з особливими почуттями. «Бо це земля православна, земля, на якій живе й працює благочестивий народ, — сказав патріарх. — Тут діють монастирі та храми. Причому ці храми відбудовані та підняті з руїн. А це свідчить про силу віри людей, бо церкви відбудовують тоді, коли в них є потреба».

Помісну церкву не спинити?

Помісну церкву не спинити?

Зближення існуючих в Україні православних церков та їх об’єднання в єдину Помісну православну церкву не можна зупинити — так вважає Патріарх Київський і всієї Руси–України Філарет. В інтерв’ю агентству УНІАН він відреагував на заяви предстоятеля Московського патріархату Кирила, зробленo главою РПЦ під час візиту в Україну.

«Поп–шоу» закінчиться, і настане свято

«Поп–шоу» закінчиться, і настане свято

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Я все одно шукаю «Україну молоду» по кіосках. Звичка усталилася ще з часів відбування покарання за участь у подіях 9 березня 2001 року. На той час це була чи не єдина, саме українська за духом, об’єктивна газета.

Всі статті рубрики