НОВИНИ ПЛЮС

28.07.2009

Севу Могилевича випустили

Слідчий комітет при прокуратурі РФ вирішив відпустити з СІЗО під підписку про невиїзд Сергія Шнайдера (Могилевича) та Володимира Некрасова, фігурантів резонансної справи торгової мережі «Арбат–Престиж». Про це повідомляє російська газета «Вєдомості». Могилевича та Некрасова затримали у січні 2008 року. Їх було звинувачено в ухилянні від сплати податків на 49 млн.рублів від прибутків мережі «Арбат–Престиж». Невдовзі суд повернув справу до Генпрокуратури, посилаючись на те, що в обвинувачувальному висновку неправильно були зазначені номери угод, за якими, за версією слідства, переводили кошти з «Арбат–Престижу» для того, щоб зменшити оподатковувану базу. Після того як суд повернув справу в прокуратуру, у слідства було два варіанти, пояснюють джерела газети: усунути помилки і передати справу до 26 липня в суд або клопотати про продовження арешту. Проте з першим завданням впоратися не встигли. А для другого потрібні були більш вагомі підстави, а їх не знайшлося, пояснило джерело «Вєдомостєй».

На думку оглядачів, Могилевича відпустили з політичних мотивів, і це може бути пов’язано з російсько–українськими відносинами. Нагадаємо, що Могилевич був компаньйоном відомого в Україні Дмитра Фірташа, якого називали співвласником «Росукренерго».

Серце мсьє Саркозі

Французького президента нинішньої суботи довелося госпіталізувати і зараз, як офіційно звітує його адміністрація, Ніколя Саркозі проходить додаткове медичне обстеження. Під час ранкової пробіжки у заміській резиденції неподалік Версалю Саркозі стало зле, він зомлів. Як передає Бі–Бі–Сі, є підозри, що у Саркозі стався серцевий напад, втім з Єлисейського палацу повідомляють: «Подальшою інформацією не володіємо». Загалом 54–річний президент Франції веде активний спосіб життя, зокрема є затятим велосипедистом.

З підозрою на «свинячий грип» госпіталізовано 90 москвичів

Учора до інфекційної лікарні №1 російської столиці потрапили відразу 90 пацієнтів із симптомами «свинячого грипу». Всі ці люди мали контакт із хворими на новий вид грипу А, констатує РІА «Новості» з посиланням на адміністрацію лікарні. Як мінімум у дев’яти з новоприбулих уже встановлено вірус H1N1. Згідно ж з дотеперішніми офіційними даними, інфікованими «свинячим грипом» є 18 росіян, переважно на Уралі. У Москву грип «прилетів» разом зі студентами чи бізнесменами, які працювали або вчилися в країнах із високим ступенем епідемії, насамперед із Великої Британії.

Тим часом повідомлення про нові випадки зараження «свинячим грипом» нагадують зведення з лінії фронту. Так, наприкінці минулого тижня першу смерть від цього вірусу зафіксовано у Саудівській Аравії. А перших інфікованих — у Казахстані: за повідомленням «Інтерфаксу», це студенти, які прибули з Європи додому, в Астану.

Бій із талібами у Нігерії

Під час бою поліцейських із загоном «Талібану» на півночі африканської Нігерії загинули, з обох боків, 42 особи, передала в неділю «Франс пресс». Таліби Нігерії ще з 2004 року створили свою базу за зразком афганської, у північному штаті Йобе, на кордоні з Нігером, маючи на меті встановити в регіоні закони шаріату. У даному разі бойовики «Талібану» напали на поліцейську дільницю міста Баучі й спробували заволодіти стрілецькою зброєю.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>