Викиди наші — гроші ваші

Викиди  наші  —  гроші  ваші

Така цікава деталь. Виявляється, із забрудненням повітря боролися дуже й дуже давно. Приміром, заборону на використання вугілля як палива ввели ще в середні віки. У 1273 році в Лондоні навіть оприлюднили указ, що чітко назвав спалення вугілля справою, «шкідливою для здоров’я». Цей екскурс в історію є дуже повчальним для промислової Донеччини, на яку припадає 36% загального обсягу шкідливих викидів у країні. Та парадокс у тому, що саме важка екологія може стати для краю своєрідним «золотим дном» і принести чималі прибутки. Йдеться про співробітництво в рамках Кіотського протоколу з Японією, яка зацікавлена в закупівлі в України квот на викиди парникових газів. Отож нині в області вже готують десятки проектів на отримання так званих «зелених інвестицій».

Почистимо історію

Почистимо історію

Як відомо, на території Тернопільщини розташована третина всіх стародавніх замків України. З одного боку, місцеві жителі цим, звичайно, пишаються, а з іншого — усім свідомим громадянам соромно за те, в якому стані перебувають ці унікальні пам’ятки історії та архітектури. Адже факти вперто свідчать про те, що невблаганний час завдав спорудам меншої шкоди, ніж байдужо–споживацьке ставлення людей.

Сантехнік із медаллю академіка

Сантехнік із медаллю академіка

Дійсний член Нью–Йоркської академії наук, професор Херсонського дер­жавного технічного університету став жертвою підступних задумів звичайного сантехніка. У квартирі вченого забилася каналізація. Професор викликав спеціаліста із ЖЕКу. Той за п’ять хвилин прочистив труби, одержав свої 50 гривень, а потім попросив зварити йому з похмілля чашку кави.

Всі статті рубрики