Шустер змінює роботу

15.07.2009

Савік Шустер знову змінює місце роботи. На відміну від попередніх разів, коли ведучий перейшов спершу з телеканалу ICTV на «Інтер», а потім звідти — на ТРК «Україна», цього разу Шустер міняти «кнопку» не збирається. Натомість міняє запис у трудовій книжці. Як повідомляє сайт «Телекритика», продакшн–компанія «Савік Шустер студіос», яка виробляла ток–шоу «Шустер Live», переоформила статутні документи й тепер називається «Істіл студіос». Разом із прізвищем у назві компанія втратила й «живого» Шустера: згідно з офіційною заявою перейменованої студії, її «обличчя» відмовилося залишитися в «Істіл студіос».

Сам Савік в інтерв’ю «Телекритиці» цей факт підтвердив, наголосивши, що це «суто акціонерні справи», які не мають жодного відношення до телеефіру, журналістики і його зобов’язань щодо ТРК «Україна» — «там усе й надалі виходитиме, як виходило». На запитання, що сталося з часткою, яка належала йому в заснованій рік тому «Савік Шустер студіос», журналіст відповів: «Вони (партнери) просто забрали все собі. Взяли і забрали». Партнерами Шустера були Мохаммад Захур (корпорація «Істіл») та Віктор Самойленко («Повєрхность–ТВ»).

А газеті «Дєло» ведучий розповів, що «почав готувати плацдарм для відступу» з продакшн–компанії ще півтора місяця тому, зрозумівши, що «відбувається щось екстраординарне». За його словами, хоча з морально–етичного погляду партнери й повелися «брудно», «де–юре вони провели все чисто», тому позиватися в суді Савік до них не буде.

Організатор ток–шоу «Свобода слова» і його клонів уже зареєстрував власне товариство з обмеженою відповідальністю під невибагливою назвою «Савік Шустер студіо». І сподівається, що телеканал «Україна» переукладе з новоствореною компанією договір на виробництво щоденного й тижневого випусків «Шустер Live», які раніше виготовляла нинішня «Істіл студіос». У «Савік Шустер студіо» разом із головною зіркою програми залишається весь технічний і творчий колектив; ця компанія працюватиме над соціальним та спортивним проектами для цієї ТРК. За інформацією газети «Сєгодня», фінансувати створення нової продакшн–компанії готові співвласники «Української медійної групи» — Борис Фуксман і Олександр Роднянський.