Український фольк із польським акцентом

Український фольк із польським акцентом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нещодавно у Польщі з’явився диск великого проекту «Інші звучання» польського культурного інспіратора Мірека Ольшувки: спільний музичний альбом гурту Voo Voo та українських «Гайдамаків». Проект складається із компакт–диска на десять пісень й книжки під назвою Voo Voo ї Haydamaky. Як обіцяють видавці, невдовзі в Україні він вийде лімітованим тиражем.

Карикатуристи на пленері,

Карикатуристи на пленері,

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

I без гортання сторінок тлумачного словника легко здогадатись, що слово «пленер» французького походження. Буквально перекладається як «вільне повітря» і використовується для означення творчої праці митця поза межами майстерні. Навіть у далекого від будь–якого мистецького ремесла громадянина в уяві виникне стереотипний образ бородатого художника, озброєного палітрою та оберемком пензлів. Його чіпкий і трохи одержимий погляд перебігає з реального краєвиду на майбутній шедевр, що формується на підрамнику, закріпленому на хиткому етюднику...

«Бермуди» під Полтавою

«Бермуди» під Полтавою

Під непоказною обкладинкою дебютного роману Юрона Шевченка «Бермуди» міститься вельми цікава історія буття сучасних україн­ців. Назва роману — це назва автокооперативу у Прилуках, якому автор надає статус держави в державі, такої собі новоявленої Запорозької Січі. Його мешканці утворюють строкате товариство з представників різних національностей, професій та соціальних прошарків. Стрижнем «Бермудів», його засновниками й керманичами є єврей Арнольд Ізраїлевич та українець Опанас Охрімович — чоловіки у самому розквіті сил, які після розпаду Радянського Союзу намагаються створити свою територію проживання. Очевидно, тут можна повірити автору, що «Бермуди» ґрунтуються на реальних історіях, бо ж хто на початку 1990–х не намагався побудувати нове життя?

Всі статті рубрики