НОВИНИ ПЛЮС

11.07.2009

Засідання урядовців на тему Євро–2012

Учора глава польського уряду Дональд Туск у Києві взяв участь у третьому засіданні українсько–польського комітету у справах підготовки та проведення фіналу Євро–2012. «Буду запевняти українську сторону, що, з нашої точки зору, нічого не змінилось — хочемо разом з Україною підготувати чемпіонат Європи, — цитує Туска УНІАН. — В інтересах регіону, Польщі та України є те, аби цей проект ми разом довели до кінця».

Президент скоротив своїх клерків

Президент Віктор Ющенко скоротив чисельність працівників свого секретаріату. Про це йдеться в указі глави держави, згідно з яким Президент доручає затвердити граничну чисельність працівників СП у кількості 530 штатних одиниць (попередній припис передбачав 550 осіб).

Крім того, згідно з указом, у структурі секретаріату з’явилася посада уповноваженого Президента з питань безпеки заходів із проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Водночас Ющенко ліквідував посаду повноважного представника Президента з питань додержання прав і свобод людини та громадянина.

Президент святкуватиме перемогу над росіянами

Сьогодні, 11 липня, Президент Віктор Ющенко здійснить робочу поїздку на Сумщину, де відбудуться урочистості з нагоди 350–ї річниці перемоги козацького війська над московською армією. Під Конотопом глава держави візьме участь у освяченні хрестів новозбудованої козацької церкви Різдва Пресвятої Богородиці, відкритті пам’ятного знака, а також покладе квіти до Меморіалу воїнам, загиблим під час ІІ Світової війни.

УНП просить зробити Червонія Героєм України

Присвоїти Василю Червонію звання Героя України — з таким проханням звернулася Українська народна партія до Президента Віктора Ющенка. Лідери УНП переконані, що «своєю життєвою позицією, громадською та політичною діяльністю «Червоній, який трагічно загинув 4 липня (від удару блискавки), неодноразово доводив відданість землі та Батьківщині», зробив великий внесок у розбудову державності та захист українських інтересів.