НОВИНИ ПЛЮС

03.07.2009

Резонанс

Кабінет Міністрів має вилучити з національного реєстру нерухомих пам’яток монумент Володимиру Леніну в Києві. Про це заявив народний депутат В’ячеслав Кириленко. «Без такого рішення київська громада не має права демонтувати цей принизливий для української столиці монумент, як це зробили в багатьох містах України — від Львова до Сум і від Одеси до Черкас», — пояснив Кириленко. Він наголосив, що всі органи влади мають зробити все потрібне, «щоб пам’ятники організаторам тоталітарного режиму й масових убивств були забрані з наших вулиць». «І в першу чергу це має робити уряд, який повинен вилучити всі пам’ятники організаторам масового винищення українців з національного реєстру», — закликав депутат.

Рейтинги

У рейтингу президентської гонки з великим відривом продовжує лідирувати Віктор Янукович. За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, за нього проголосувало б 23,4 відсотка виборців. За Юлію Тимошенко проголосувало б 14,5%, за Арсенія Яценюка — 11,8%. У другому турі за Януковича проголосували б 35 відсотків, а за Тимошенко — 22. Опитування проводили впродовж 12—22 червня.

Партактив

Рада Київської міської організації політичної партії «Наша Україна» та Контрольно–ревізійна комісія більшістю голосів прийняли рішення вийти з партії. Також рада осередку звернулася до всіх столичних партійців із закликом визначитися зі своїм членством у партії в індивідуальному порядку.

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів відсторонив заступника міністра оборони Ігоря Монтрезора від виконання обов’язків до завершення службового розслідування. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів на вчорашньому засіданні.