Раїса Богатирьова: Виборці — не поле, яким можна їздити трактором

Раїса Богатирьова: Виборці — не поле, яким можна їздити трактором

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Жорстоке вбивство Валерія Олійника на Кіровоградщині ще раз засвідчило зверхність кримінальних звичаїв над верховенством права і законом, — відзначає у відкритому листі Раїса Богатирьова. — Безмотивність злочину, цинічна наруга над природними правами і свободами людини гостро поставили на кін питання про критичну незахищеність громадян України від свавілля й агресії корумпованої влади та злочинних кланів. Особливо небезпечним стало корупційне зрощування правоохоронців із народними обранцями. Це спотворює процес демократії і ставить його під контроль новоявленої мафії як системну загрозу національній безпеці. Водночас особливу небезпеку породжують не лише злочинні дії окремих політиків та цілком залежного від них правоохоронного оточення, а позиція їхніх партій та блоків. Вони, іноді з логікою середньовіччя, безпринципно надають імунітет членам своєї політичної сили та забезпечують їм публічну недоторканність. Для цього використовується державна влада або грубий тиск на неї. Суспільство ж, виборці продовжують розглядатися як електоральне поле, яким можна їздити трактором.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відставити відставки! Призначення — теж

Відставити відставки! Призначення — теж

Хоч за розкладом народні депутати протягом поточного тижня повинні працювати в комітетах, тобто перебувати в Києві, багатьом із них заради вчорашнього позачергового засідання парламенту довелося терміново повертатися до столиці з вельми віддалених від неї куточків. Розслабитися колегам не дали БЮТівці: саме проурядова фракція зібрала 150 підписів, аби попрацювати позапланово. Як запевняла Юлія Тимошенко, насамперед для того, аби швидше внести зміни до бюджету, що передбачають виділення 10 мільярдів гривень на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Насправді ж від учорашнього засідання всі, зокрема й Кабмін, чекали передусім кадрових рішень: призначення віце–прем’єрів та міністрів на вакантні й навіть іще заповнені посади. Прем’єр–міністр навіть перенесла засідання уряду з 10.00 на 15.00, аби до нього могли приєднатися новообрані «багнети». Та довелося урядовцям знову збиратися в неповному складі: через блокування президії Партією регіонів парламент так і не заповнив порожні крісла. Однак Блок Тимошенко не здається й уже натякає на можливість скликати заради цього чергове позачергове засідання.

«Він не стріляв, а намагався вижити»

«Він не стріляв, а намагався вижити»

Справу порушили за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років. Учора прес–служба наглядового за законністю органу нашої держави повідомила, що таке рішення ухвалено «з урахуванням зібраних доказів у кримінальній справі, порушеній за фактом умисного спричинення важких тілесних ушкоджень групою осіб, що спричинило смерть потерпілого Олійника».

Всі статті рубрики