Чотири катастрофи на нашому «ракеткодромі»

25.06.2009
Чотири катастрофи на нашому «ракеткодромі»

Гарматні подачі Венус Уїльямс (на фото) тепер випробує на собі Катерина Бондаренко. (Фото Рейтер.)

Перемога Катерини Бондаренко над латвійкою Анастасією Севастовою в першому раунді Уїмблдонського турніру наразі є лише маленькою ложкою меду в цілій бочці провальних виступів вітчизняних тенісисток. Із п’яти наших землячок, які стартували на смарагдових кортах Туманного Альбіону в одиночному розряді, битими виявилися четверо. І це при тому, що жереб підніс українкам цілком прохідних суперниць. Також український загін зазнає втрат і в парних зустрічах.

 

За звичним сценарієм

Після драматичного програшу Тетяни Перебийніс, яка мала всі шанси пройти білоруску Ольгу Говорцову, вечір вівторка приніс не менші розчарування. Найбільша провина — на нашій першій ракетці Олені Бондаренко. Суперниця в неї була практично українка, та ще й тезка: дочка відомого футболіста «Динамо» 1980–х Олена Балтача народилася у Києві, а виступає за Велику Британію. Легко вигравши перший сет за 30 хвилин, Бондаренко–старша наштовхнулася на несподіваний опір опонентки, яку ще й гаряче підтримували трибуни. Балтача додала, а наша Олена почала помилятися, відтак прикро «здала» дві наступні партії. 6:3, 3:6, 4:6 — подібні результати лідерки українського тенісу в поєдинках з аутсайдерками стають уже звичними. «Я перемогла спортсменку, яка посідає 33–тє місце у світовому рейтингу. Це великий здобуток для мене», — тішилась своїм результатом Балтача.

Ще менше опиралася посередній Вані Кінг наша Марія Коритцева: представниця Харкова не вирвала в американки тайванського походження жодного сету — 2:6, 4:6.

Апогеєм наших невдач у вівторок стала парна зустріч за участю українки Ольги Савчук та австрійки Таміри Пашек, які змагалися проти словачки Даніели Гантухової та японки Аї Сугіями. Результат — просто катастрофічний — 0:6, 1:6.

Тепер усі наші надії в одиночному розряді на Уїмблдоні зосереджені довкола Катерини Бондаренко. Щоправда, оптимізм тут примарний, адже в другому раунді українка протистоятиме американці Венус Уїльямс, яка «сіяна» на турнірі під третім номером. У вівторок темношкіра атлетка легко здолала швейцарку Стефані Вогель — 6:3, 6:2.

Окрім одиночного розряду, можемо сподіватися й на парні матчі. Учора ввечері повторний старт у складах дуетів узяли Кутузова, Коритцева, Перебийніс та сестри Бондаренко.

Посіяли, та й пожали

Другий змагальний день на Уїмблдоні приніс значно більше несподіванок, аніж було їх на старті. Одразу троє «сіяних» припинили боротьбу серед чоловіків та п’ятеро — в жіночій програмі. Не пощастило Росії: серед згаданої вісімки аж троє гравців представляють нашого північно–східного сусіда. Не подолали бар’єр першого раунду Марат Сафін (14–й номер посіву), Дмитро Турсунов (25) та Анна Чакветадзе (32). Стосовно Сафіна, то він узагалі поступився «кваліфаєрові» Джессі Левіну, який за своїми здобутками і близько не стоїть поруч із титулованим росіянином. «Це був не мій день, але я відчув якесь полегшення від поразки», — каже Сафін. Цей рік, за словами росіянина, стане останнім у його спортивній кар’єрі.

Іншими «сіяними» невда­хами вівторка стали естонка Кайя Канепі (25), угорка Агнес Шавай (30), француженка Еліза Корне (22), австрійка Сібілл Баммер (29) та німець Ніколас Кіфер (33) у чоловіків.

А ось перший ешелон упевнено торує шлях до наступних раундів. Американець Енді Роддік (6) здолав француза Джеремі Карді (6:3, 7:6, 4:6, 6:3), аргентинець Хуан Мартін Дель Потро (5) — француза Арно Клемана (6:3, 6:1, 6:2), а британець Енді Маррей (3) — американця Роберта Кендріка (7:5, 6:7, 6:3, 6:4).

У жінок упевнено виступає росіянка Динара Сафіна (1), яка розібралася з іспанкою Лурдес Домінгес Ліно — 7:5, 6:3. Каролін Возняцкі (9), яка виступає за Данію, здолала японку Кіміко Дате Крумм (5:7, 6:3, 6:1), а сербка Єлена Янкович (6) — німкеню Юлію Джорджес (6:4, 7:6).

Станом на 17.20 за київським часом учорашнього дня, коли цей номер «УМ» здавався до друку, із завершених матчів другого раунду найцікавішими були такі: в чоловіків – Села (Ізраїль) – Шуттлер (Німеччина, 18) – 7:6, 6:3, 6:2; у жінок – Гантухова (Словаччина) – Женг (Китай, 16) – 6:3, 7:5; Дулко (Аргентина) – Шарапова (Рос., 24) – 6:2, 3:6, 6:4.