Сам ти недуга!

20.06.2009

Недавні потенційні партнери й учасники «широкої коаліції» ПР та БЮТ, розбивши глека, тепер за дошкульним словом на адресу одне одного до кишені не лізуть. Приміром, на сесії Донецької облради депутат від Партії регіонів Ігор Чічасов позавчора запропонував колегам оголосити Прем’єр–міністра Юлію Тимошенко «небажаною персоною» в Донецькій області. Бо, на переконання пащекуватого «регіонала», Кабмін уперто ігнорує соціальні, економічні та екологічні проблеми краю, а також ухиляється від виконання угоди про регіональний розвиток між урядом та областю. «Взагалі Тимошенко потрібно оголосити персоною «нон ґрата», тому що на проблеми Донеччини їй наплювати!» — вважає депутат.

Також пан Чічасов запропонував депутатам облради переконати голів Донецької облдержадміністрації Володимира Логвиненка та облради — Анатолія Близ­нюка ігнорувати і навіть бойкотувати всі заходи за участю Прем’єр–міністра. А далі промовця «понесло», і він взагалі висунув ідею почати інформаційну компанію під промовистим гаслом: «Донбас попереджає: Тимошенко шкодить вашому життю!» «Бо для нас Тимошенко, це така же соціальна недуга, як СНІД, алкоголізм та наркоманія», — переконаний депутат–«регіонал».

Само собою, в протилежному таборі — місцевому осередку БЮТ — не забарилися з відповіддю. «Чому б Чічасову не розповісти з трибуни обласної ради про те, що «натворила» його партія за часи керівництва в регіоні? — риторично питає депутат районної ради, БЮТівець Олексій Мацука. — Тарифи на житлово–комунальні послуги — найвищі в країні, рівень корупції в органах місцевого самоврядування зашкалює, «безпрєдєл» чиновників на місцях жахає...» А ще опонент вважає, що найбільшою соціальною недугою для Донбасу є якраз Партія регіонів. «Адже все погане, що відбувається в нашій області, — це все з вини «регіоналів», — каже БЮТівець.