Кравчук підклав бомбу для Тимошенко?

19.06.2009

Стали відомими подробиці псевдозамінування машини Юлії Тимошенко. Повідомлення про те, що в автомобіль, яким Прем’єр мала добиратися з рівненського аеропорту на Волинь, закладено бомбу сповільненої дії, було отримано, коли літак із Прем’єром був уже на підльоті до Рівного. Правоохоронцям голос чоловіка, який телефоном попереджав про небезпеку, здався переконливим. Тому автомобіль терміново замінили, а самій Юлії Тимошенко про те, що під її сидінням в авто могла бути бомба, доповідати не стали.

«Під час огляду тих авто, на яких, згідно з планом, мали відправити Прем’єра, жодного вибухового пристрою виявлено не було, — розповідає начальник Рівненського міського відділу міліції Григорій Зарічнюк. — Самого «мінера» вдалося розшукати протягом години, адже телефонував він із «мобільного». Ним виявився 33–річний безробітний Борис Кравчук. Цей рівнянин свого часу був засуджений за вбивство своєї матері до 9 років позбавлення волі».

Рік тому Кравчук вийшов на волю. Правоохоронцям він поскаржився, що доки відбував покарання в колонії, залишився без квартири — її продали. Міліціонерам спочатку заявив, що у своїх негараздах він звинувачує уряд та Прем’єр–міністра Юлію Тимошенко. Щоправда, у суді, куди його доправили, щоб обрати міру запобіжного заходу, вже сказав, що винним себе не вважає, мовляв, залишив свій мобільний телефон без нагляду, а хто з нього зателефонував про «замінування» — не знає. «За завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує безпеці громадян, за частиною 2 статті 259 Кримінального кодексу України порушено кримінальну справу, — повідомив рівненський прокурор Андрій Джус. — Санкція статті передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі».

У вівторок Рівненський міський суд продовжив термін тримання під вартою Кравчука до 15 діб. Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Рівненського міського відділу міліції, аудіозапис телефонного дзвінка вилучено».