А ти зробив флюорографію?

А ти зробив флюорографію?

Коли ви востаннє були на медогляді? Якщо важко згадати, то ініціатива львівського управління охорони здоров’я саме для вас. Із понеділка в місті Лева тривають так звані «Дні медицини». Їх головна родзинка — кожен, хто не полінується дійти до спеціально створених медичних містечок, зможе тут перевірити стан власного здоров’я. Зокрема, сьогодні таке містечко розгорне свою роботу біля головного корпусу Львівського національного університету імені Франка. З 12.00 до 18.00 години кожен бажаючий зможе виміряти тут артеріальний тиск, масу тіла, зріст, гостроту зору, визначити рівень цукру в крові, пройти флюорографію, зробити кардіограму, протестуватися на ВІЛ/СНІД. Словом, усе те, до чого зазвичай не доходять руки. Також у містечку можна отримати консультації лікарів — кардіолога, інфекціоніста, психотерапевта, педіатра, гінеколога, ендокринолога. І все це, звичайно, безкоштовно.

Швидка допомога

Швидка допомога

«Уже наступного тижня в державі розпочнеться обговорення нової Програми реформування охорони здоров’я. Україна зачекалася повномасштабних і глибоких реформ у медицині, котрі зачіпали б соціальний статус лікаря, його матеріальний стан, облаштування сучасних медичних установ», — таку заяву зробив Віктор Ющенко під час учорашнього робочого візиту на Черкащину, котрий присвятив медичній галузі області. За словами глави держави, «навіть удвічі збільшене фінансування медичної галузі держави, котре є в останні три роки, не влаштовує, оскільки воно обов’язково повинно накладатися на кардинальні реформи». Президент також пообіцяв, що після внесення доповнень до Програми реформування охорони здоров’я її буде презентовано українцям у вересні цього року.

Дешевий піар на «скарбові Мазепи»

Дешевий піар на «скарбові Мазепи»

На дно Ворскли в межах Полтави організатори спортивно–пошукової гри «Знайди скарб Мазепи» опустили мішок із десятьма тисячами монет, кожна номінальною вартістю одна гривня. Перший етап гри стартував позавчора в Києві, де у приміщенні одного з банків зібралися її, за визначенням прес–служби Полтавської міської ради, «ініціатори (меценати–полтавці, які нині проживають у столиці) та представники полтавської міської влади». Саме вони перед об’єктивами телекамер спорядили в дорогу до Полтави коштовний вантаж загальною вагою понад 70 кілограмів, який відтоді став призовим фондом гри. Наступного дня його затопили у Ворсклі на місці «переправи», де, за легендою гри, під час втечі від російських військ, які 300 років тому в битві під Полтавою перемогли шведів, союзник останніх — український гетьман Іван Мазепа — нібито наказав кинути свій «скарб» у річку...

Зневажене слово

Зневажене слово

Повідомлення про наругу над пам’ятником співачки «Досвітніх вогнів» швидко облетіло Луцьк і зібрало у Центральному парку культури та відпочинку чимало люду, який переконався на власні очі: скульптуру Лесі Українки у повний зріст невідомі розвернули спиною до пішохідної доріжки. Слава Богу, не скинули з постаменту й не розбили. Працівники парку без проблем поставили Поетесу на місце, але сам факт викликав хвилю іронічних думок та обурень. І не тільки хуліганською витівкою.

Прийняли ...ню!

Прийняли ...ню!

Правозахисники звертатимуться до Президента Віктора Ющенка, аби глава держави ветував прийняту Верховною Радою минулого тижня поправку до 301–ї статті Кримінального кодексу, в якій депутати передбачили кримінальну відповідальність, окрім виготовлення і розповсюдження, ще й за зберігання порнографічної продукції. Як уже писала «УМ», відповідна стаття не пояснює, як визначати, чи порнографічні зображення й фільми зберігалися в людини для приватного використання чи на продаж.

«Психушка» не врятує

«Психушка» не врятує

Пасинка нардепа–«регіонала» Ігоря Лисова, Артема Криворучка, який місяць тому створював аварійні ситуації, чіплявся до водіїв із ножем та вчинив опір міліції, виписали з лікарні ім. Павлова, де він проходив психіатричну експертизу, а також лікувався. За словами його лікуючого лікаря Євгена Онищенка, Артем перебував у відділенні № 27, де лежать хворі на неврози, але його діагноз є лікарською таємницею, повідомляє «Газета по–київськи». До речі, відділення № 27 є найновішим у лікарні, для VIP–клієнтів, у ньому — просторі двомісні палати з телевізорами, тоді як у звичайних палатах розміщують по 6—12 пацієнтів.

Захисти себе сам

Захисти себе сам

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Першим містом, у якому з’явиться мережа автоматів для продажу засобів контрацепції (кондоматів), стане Київ. У подальшому планується поширити столичний досвід по всій країні. Основною цільовою аудиторією проекту залишається молодь, адже більшість інфікованих в Україні — це молоді люди від 15 до 25 років. Ідеологи створення мережі — компанія UTEC International за підтримки фонду Олени Франчук «АнтиСНІД» — сподіваються, що завдяки встановленню кондоматів, вдасться вирішити проблему доступності гумових виробів. Автомати працюватимуть цілодобово, а отже, презервативи можна буде придбати у будь–який час. Нині ж більшість аптек уночі не працює.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики