Крок до толерантності і Євро

29.05.2009
Крок до толерантності і Євро

Президент України інспектує Львів. (Фото з сайту euro2012.ukrinform.ua)

У програмі вчорашнього візиту Президента на Галичину було ознайомлення з роботою відділу пропуску прикордонної служби в «Шегині». Та центральним пунктом поїздки стало все–таки відвідання проблемної будови стадіону у Львові. Віктор Ющенко заслухав звіти «губернатора» Миколи Кметя та міського голови Львова Андрія Садового щодо стану будівництва і подальшої підготовки міської інфраструктури до проведення чемпіонату з футболу Євро–2012. Як заявив Віктор Ющенко, цей проект є континентальним, відтак уже найближчим часом буде проведено остаточні наради з Прем’єр–міністром щодо підготовки бюджету і відповідних програм.

Серед іншого глава держави зазначив, що нульова стадія підготовки стадіону є позитивною, і додав, що залишається отпимістом щодо проведення Євро–2012 і саме ця подія дозволить інтенсифікувати й узгодити роботу всіх гілок влади.

«Держава повинна зосередитися на побудові аеропорту, і з боку уряду має бути зроблено кроки щодо підготовки до цього бюджету. До кінця року 300 мільйонів гривень щокварталу надходитимуть траншами по 100 мільйонів.

Також у місті Лева Віктор Ющенко провів зустріч з викладачами і студентами Українського католицького університету. Глава держави подякував церкві за консолідацію суспільства і висловив упевненість, що роль віри в житті українців ніхто не зможе ревізувати. «Ми крок за кроком, день за днем творимо толерантніше суспільство. Через церковний приклад організації відносин ми можемо дати унікальний приклад для інших сфер стосунків, у тому числі політичних», — наголосив Президент.

 

ДО РЕЧІ

Дніпропетровськ погрожує припинити платити в держбюджет. І все — через УЄФА

Депутати Дніпропетровської міської ради направили звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою подати апеляцію на рішення УЄФА про виключення Дніпропетровська з переліку міст, які прийматимуть Євро–2012. Депутати обурені, зокрема, тим, що уряд відмовився надати 360 млн.гривень на реконструкцію дніпропетровського аеропорту, тоді як Львову гарантовано в 2,5 раза більшу суму, пише газета «Дєло». Якщо уряд не подасть апеляцію на рішення УЄФА, Дніпропетровськ може заблокувати підготовку до турніру інших міст — вже на наступній сесії депутати готові проголосувати за припинення відрахувань до держбюджету.