Анатолій Усенко: Під крилом «Колоса» спортом займаються два з половиною мільйона дітлахів

Анатолій Усенко: Під крилом «Колоса» спортом займаються два з половиною мільйона дітлахів

Діяльність Національного олімпійського комітету чи Федерації футболу України в нашій країні висвітлюється доволі широко. А от про масовий спорт, за яким стоять фізкультурно–спортивні товариства, пишуть мало, хоча саме з нього й починається шлях у професіонали. Лідером спортивного руху на селі вже майже 60 років є товариство «Колос». Саме «колосівці» принесли Україні найбільшу кількість нагород на літніх Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні — п’ять.
Минулого тижня свій 75–річний ювілей відзначив голова цього товариства Анатолій Усенко. Днями журналіст «УМ» зустрівся з іменинником і розпитав про його життя, яке тісно переплетене з «Колосом».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Іспанська краса — найкрасивіша

Іспанська краса — найкрасивіша

Мабуть, не варто дивуватися, якщо виявиться, що в фіналі Ліги чемпіонів значна частина української вболівальницької аудиторії підтримувала саме «Барселону». І річ тут не в надмірній любові до Іспанії чи Каталонії зокрема, а в бажанні помститися.
Дотепер в Україні не забулася та «чесна» гра, яку «Барселона» продемонструвала на донецькому стадіоні «Олімпійський» минулої осені (тоді один м’яч гості забили, не повернувши м’яч «гірникам» за принципами «феер плей»). Тепер «Шахтар» може отримати сатисфакцію на стадіоні «Луї ІІ» в Монако, де наприкінці серпня змагатиметься з «Барсою» за Суперкубок УЄФА.

Всі статті рубрики