НОВИНИ ПЛЮС

28.05.2009

Контракт відкладається

Президент України доручив Кабінету Міністрів розробити та подати до першого листопада 2009 року на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до статутів Збройних сил у зв’язку з відтермінуванням переходу армії на контрактну основу. Відповідний указ розміщено на сайті голови держави. Раніше планувалося повністю перевести українську армію на контрактну основу з 2010 року.

«Ширка» буде без Томенка

Віце–спікер Микола Томенко заявив, що в тому випадку, якщо буде створено коаліцію Партії регіонів та БЮТ, він не буде її учасником. «І це підтримаю не тільки я, але й інші депутати БЮТ, — заявив Томенко під час візиту до Дніпропетровська, передає ІА «Новий міст». — А ось якщо в коаліції будуть такі партії, як БЮТ, Партія регіонів, «Наша Україна» і Блок Литвина, — таку коаліцію я підтримаю».

Заяви

Віктор Янукович вважає порушення кримінальної справи за фактом вчинення Голодомору–геноциду в 1932—33 роках «провокаційним і безвідповідальним». Голова Партії регіонів відзначив, що рік тому Генпрокурор направив на адресу СБУ правовий висновок, в якому йдеться про те, що Конвенцію ООН 1948 року «Про запобігання злочину геноциду та покарання за нього» «можна використовувати виключно для надання історичної оцінки подіям того періоду, що вже зробила Верховна Рада України, ухваливши відповідний закон», — заявив Янукович. А в тому випадку, якщо буде встановлено винних осіб, то тут діє пункт про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням термінів давності. Голова ПР заявив, що виступає «проти чергової спроби нинішніх можновладців втягнути суспільство у громадянське протистояння, а Україну — у конфронтацію з Російською Федерацією».