НОВИНИ ПЛЮС

23.05.2009

Візити

Прем’єр–міністр України взяла участь у засіданні Ради глав урядів держав—учасниць СНД, яка відбулася в столиці Казахстану Астані. Прем’єри обговорили програми та шляхи подолання світової фінансової кризи. Засідання тривало майже втричі довше, ніж планувалося. Сторони домовилися провести наступну зустріч у Криму. Юлія Тимошенко зустрілася в Астані з прем’єром Росії Володимиром Путіним і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Справа Луценка

Учора відбулося перше засідання парламентської тимчасової слідчої комісії з питань розслідування франкфуртського інциденту за участю Юрія Луценка. На засідання комісії під проводом БЮТівця Романа Забзалюка прийшло шість із дев’яти членів. Комісія ухвалила рішення направити низку запитів до державних і правоохоронних органів. Що ж до другої ТСК (нагадаємо, парламент створив дві комісії щодо Луценка), то Голова ВР Володимир Литвин, за інформацією УНІАН, іще не підписав постанову про її створення.

Старт Тигіпкові

Сьогодні на з’їзді Трудової партії України Сергія Тигіпка, який вирішив повернутися в політику, можуть проголосити кандидатом у Президенти. «Не йдеться про офіційну підтримку кандидата, оскільки виборчу кампанію ще не оголошено», — пояснив агенції УНІАН анонімний представник «трудовиків». Співрозмовник агенції відзначив, що Тигіпко не претендує на головування в ТПУ, але «саме його визнано неформальним почесним лідером партії».