Парламентом — на міністра

22.05.2009

Учора в парламенті було зареєстровано постанову про звільнення міністра оборони Юрія Єханурова. Пройнявшись критикою, яка прозвучала на адресу Юрія Єханурова з приводу нібито зловживань у міністерстві, депутати ініціювали його відставку.

Дехто припускав, що голосування відбудеться на вечірньому засіданні. «Все готується для голосування у парламенті вже після обіду», — сказав БЮТівець Сергій Міщенко. Депутати готувалися ретельно розглянути звіт КРУ, а також заслухати самого міністра. Утім пообіді голова фракції БЮТ Іван Кириленко сказав, що тимошенківці не педалюватимуть питання відставки. «За звільнення буде 400 голосів у залі — можете не сумніватися. Але ми б хотіли звільнити і тут же призначити», — цитує Кириленка «Українська правда»

Тим часом Президент Віктор Ющенко заявив, що звинувачення на адресу міністра оборони «є спробою замаскувати справжні наміри дестабілізувати політичну ситуацію». Вимогу внести подання на звільнення Єханурова він вважає безпідставною. «Я хочу сказати, що за останні 3 роки міністерство вийшло на ритмічну роботу при тому фінансуванні, про яке ніхто не хоче говорити, у тому числі Прем’єр–міністр», — наголосив Президент.