Докази Биківні

Докази Биківні

«Навіщо ми туди йдемо, що там буде?» — запитували один в одного студенти, йдучи на третій поверх до зали. Хтось гукнув, що «там буде перекличка». Врешті–решт погодилися, що слід зайти, а якщо не сподобається — «злиняти». Утім переповнений зал засідань Інституту міжнародних відносин Київського університету ім. Шевченка залишив тільки один молодик. Бо голова СБУ Валентин Наливайченко, випускник цього ж навчального закладу, захопив і розумників, і «мажорів» своєю відкритою лекцією «Політичні репресії в Україні: розсекречена пам’ять».

Неправильний «бібліотекар»

Неправильний «бібліотекар»

Сам інцидент стався 10 квітня, коли Юрій Кононенко, перший заступник Об’єднання українців Росії, повертався до Москви — міста, де він постійно проживає з 1961 року й де мешкають його дружина, дочка й батьки. Представники прикордонної служби ФСБ РФ відмовили панові Юрію у праві на в’їзд, пояснивши це лише тим, що «компетентними органами РФ в’їзд на територію Росії Кононенкові заборонений». Громадянин України Юрій Кононенко має виданий в установленому порядку дозвіл на постійне проживання та вид на проживання. Ніякого попередження про можливість заборони в’їзду до Росії діяч української діаспори теж не отримував.

Сила одного голосу

Сила одного голосу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На початку вчорашнього засідання сесії Сумської обласної ради була внесена пропозиція про включення до порядку денного питання про відставку голови облради В’ячеслава Шапошніка. Про підтримку такої пропозиції заявили представники практично всіх депутатських фракцій — вірними голові залишилися тільки частина його однопартійців із фракції БЮТ та нечисельна фракція комуністів.

Черновецький не дав Європі

Черновецький не дав Європі

Цьогорічне свято Європи затьмарила неприємна звістка. Небажання київських чиновників виділити кошти на проведення Дня Європи змусило представництво Єврокомісії в Україні зосередити увагу на регіонах і спершу навіть відмовитися від проведення свята в Києві. Відтак головними майданчиками для проведення Дня Європи в Україні стали Тернопіль і Кривий Ріг. Втім буквально напередодні КМДА спромоглася виділити мінімальні для проведення свята кошти, і «трішки Днів Європи» сьогодні відбудеться і в Києві.

Ходіння за головами

Ходіння за головами

15 травня близько першої ночі співробітники прикордонної застави «Мілове» Луганського прикордонного загону затримали працівника Чортківського райвідділу міліції Ростовської області Росії, який намагався на території України... заарештувати двох наших співвітчизників. Повідомив пресу про цей інцидент депутат Міловської районної ради, головний редактор районної газети «Вєстнік Мєловщини» Віктор Новохацький. В офіційних правоохоронних установах області інформацію не підтверджують, але й не спростовують.

Інтернаціонал із буровою установкою

Інтернаціонал із буровою установкою

Наряд луганських прикордонників відділу прикордонної служби «Краснодон» днями затримав у районі села Нижня Герасимівка трьох чоловіків, громадян України, які намагалися... пробурити свердловину через кордон, з’єднавши в такий спосіб назване українське село і населений пункт Нижній Шеверьов у Ростовській області Росії. Обладнання, яке виявили під час огляду місцевості вздовж берега річки Велика Кам’янка, важко назвати кустарним: два вантажних автомобілі марок КамАЗ і «Урал», а головне — спеціальну установку для горизонтального буріння. За попередньою оцінкою, вилучена бурова коштує приблизно півтора мільйона гривень.

Полювання на вулицях

Полювання на вулицях

Правляча ліберал–популістська політична сила прем’єр–міністра Італії Сильвіо Берлусконі спільно з коаліційними партнерами з ксенофобської «Північної ліги» Умберто Боссі проголосували позавчора в нижній палаті парламенту жорсткі поправки до Закону про безпеку. Тепер за закон має проголосувати Сенат, де Берлусконі та Боссі мають більшість. Відповідно до нової редакції Закону, незаконний перетин кордону Італії та перебування на її території без відповідних документів вважатимуть кримінальним злочином.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики