Вожді тепер називаються президентами

Вожді тепер називаються президентами

На парламентських виборах, які відбулися в Південно–Африканській Республіці минулої середи, перемогу здобував правлячий із 1994 року, тобто часу повалення апартеїду, Африканський національний конгрес (АНК). Центральна виборча комісія вчора після підрахунку 66 відсотків голосів повідомила, що АНК наразі набирає 67,07 відсотка голосів. Провідна опозиційна сила — Демократичний альянс — заручилася підтримкою 16,22 відсотка голосів, а опозиціонери з Народного Конгресу — 7,7 відсотка. Офіційні результати виборів будуть оголошені через два дні, але вони вже не вплинуть на головний результат: АНК залишається при владі на наступні п’ять років, а його лідер Джейкоб Зума стає наступним президентом ПАР. Перше засідання новообраного складу парламенту відбудеться 6 травня, і на ньому Зуму й оберуть президентом. Для обрання потрібно буде 50 відсотків голосів депутатів, що цілком по плечу АНК. Інавгурація Зуми запланована на 9 травня.

Саміт на руїнах?

Саміт на руїнах?

Уряд Італії підтримав ідею прем’єр–міністра Сильвіо Берлусконі провести наступний саміт «великої вісімки» в... зруйнованому недавнім землетрусом місті Аквілла, повідомляє Бі–Бі–Сі. Щоправда, інші учасники зустрічі також повинні схвалити рішення про перенесення місця проведення саміту. Попередньо планувалося, що він відбудеться 8—10 липня на острівку Ла Маддалена поблизу італійської Сардінії.

За «кнопкодавство» розплатилася мандатом

За «кнопкодавство» розплатилася мандатом

Один із провідних політиків Словаччини, заступниця голови опозиційної партії Християнсько–демократичний союз та кандидат у президенти на недавніх виборах Івета Ра­дічова склала мандат депутата національного парламенту. Лише за те, що цього вівторка проголосувала двома картками. І хоча депутат Татяна Росова стала за неї стіною, офіційно заявивши, що обидві мали спільну точку щодо питання, винесеного на голосування, єдиним способом для Радічової зберегти обличчя була відмова від мандата.

Спочатку обживемо, потім назвемо

Спочатку обживемо, потім назвемо

Географічна рада Нової Зеландії виступила з ініціативою знайти нові назви двом головним островам, на яких розташована країна, повідомляє Бі–Бі–Сі. Наразі новозеландці називають острови просто Північним і Південним, бо оригінальні маорійські назви (до того ж, важкуваті для вимови та написання) почали зникати з офіційних карт країни з 50–х років ХХ століття.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики