НОВИНИ ПЛЮС

17.04.2009

«Титан» на волі

Сомалійські пірати звільнили захоплене 19 березня судно «Титан», на борту якого перебував один громадянин нашої держави, повідомляє Міністерство закордонних справ України. За інформацією вітчизняного МЗС, усі 24 члени екіпажу почуваються добре, а корабель наразі прямує до порту призначення в Південній Кореї.

У Молдові амністують заколотників

Президент Молдови Володимир Воронін заявив, що підтримує ідею амністії та припинення всіх форм переслідування учасників безпорядків у Кишеневі, за винятком рецидивістів. «Стосовно всіх інших учасників подій 7 квітня, то я прошу відповідні компетентні органи провести загальну амністію та висловлюю клопотання про припинення всіх форм переслідування учасників акції вуличного протесту», — цитує президента агенція «Новості–Молдова».

Усім миром проти піратів

Моряки французького фрегату Nivose в міжнародних водах поблизу Кенії попередили захоплення сомалійцями корабля Safmarine Asia, який плив під прапором Ліберії, та заарештували 11 піратів.

А вчора держсекретар США Хілларі Клінтон оприлюднила план боротьби з піратством у Аденській затоці. План передбачає розширення міжнародних зусиль із забезпечення безпеки мореплавства, замороження фінансових активів піратів, вдосконалення правил самозахисту в мореплавстві та покращення ситуації в Сомалі. «Хоча нам доводиться мати справу зі злочинами XVII століття, але боротися з ними потрібно методами ХХІ століття», — сказала Клінтон.

Медведєв припинив боротися з терористами в Чечні

Спеціальний режим, запроваджений 1999 року, на початку другої чеченської війни, відучора відмінено з ініціативи президента Росії Дмитра Медведєва, повідомив «Інтерфакс». Офіційного завершення «антитерористичної» операції добивався президент Чечні Рамзан Кадиров, який запевняє, що правоохоронні органи республіки в змозі самостійно контролювати обстановку та «вести боротьбу проти молочисельних залишків бандгруп».

В Ірані клонували козу

Науковці з інституту «Роян», що в місті Ісфахан, учора повідомили, що їм вдалося клонувати козу. Іран є п’ятою країною світу, після США, Канади, Великої Британії та Китаю, яка з успіхом проводить експерименти з клонування. 2006 року Іран став першою країною Близького Сходу, якій вдалося клонувати вівцю. Тварина до цього часу жива і здорова, наголошують у «Рояні». Повідомляючи про цю подію, агенція «Ассошіейтед пресс» вказує, що експерименти в галузі біомедицини є важливим елементом у намаганнях Ірану здобути статус регіонального лідера. Головним елементом цього плану є розвиток ядерних технологій та астронавтики.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>