НОВИНИ ПЛЮС

17.04.2009

Банкова і Кабмін не поділили «трубу»

Уряд дав міністерствам і відомствам доручення підготувати плани дій, аби до кінця року вийти на технічно–економічне обґрунтування модернізації української газотранспортної системи. Міністр палива та енергетики Юрій Продан, відповідаючи на запитання, чому уряд не став оформлювати питання модернізації через розробку проекту указу Президента, як планувалося раніше, сказав: «Ми дійшли висновку, що буде достатньо рішення уряду».

У секретаріаті Президента вважають, що Кабмін зайняв «неконструктивну» позицію, «відкинувши саму ідею консолідації зусиль». «Такими діями уряд формує потенційну загрозу самій системній роботі з модернізації української ГТС, на якій наполягає Президент. Відповідно, закладаються ризики щодо взаємовигідного партнерського співробітництва з усіма зацікавленими сторонами — як на західному, так і на східному напрямах», — заявив уповноважений Президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Заяви

Генпрокуратура просить не допускати безпідставних заяв і коментарів щодо розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка. ГПУ зазначає, що останнім часом з’являються «довільні міркування», у яких висловлюється сумнів щодо самого факту отруєння абощо. «Ми переконливо рекомендуємо журналістам, політикам та особам, які обіймають особливо відповідальне посадове становище в державі, утримуватися від таких коментарів, заяв та дій. Застерігаємо всіх від втручання в діяльність правоохоронного органу для прийняття незаконних рішень, що переслідується законом», — йдеться у заяві ГПУ. У прокуратурі наголошують, що факт отруєння Ющенка «доведений слідчим шляхом, висновками експертиз із залученням міжнародних спеціалістів і вважається доконаним фактом, який сумніву не підлягає».

166–та партія

Міністерство юстиції зареєструвало нову політичну партію, 166–ту за рахунком, — «Всеукраїнська партія «Дітей війни». Її керівником обрано Анатолія Пачевського, директора приватного сільгосппідприємства «Радівське» (1939 р. н.).