Червоне сонце над Дністром

Червоне сонце над Дністром

Учора о 13.00 голова ЦВК Молдови Еудженіу Штірбу оголосив результати парламентських виборів (на цю годину було підраховано 97,62 відсотка бюлетенів). Правляча Партія комуністів Республіки Молдова набрала рівно 50 відсотків голосів. До парламенту також пройшли три опозиційні сили: Ліберальна партія (12,75 відсотка), Ліберально–демократична партія (12,26) та альянс «Наша Молдова» (9,82). Інші політичні партії та блоки не подолали шестивідсотковий бар’єр і залишилися за бортом парламенту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Удар у серце Італії

Удар у серце Італії

Нещастя прийшло вчора о 3.35 ночі за місцевим часом (о 4.35 за київським) — у центральній частині Італії затряслася земля. Поштовхи були настільки сильними, що в місті Аквіла більшість будинків лягли в руїнах, поховавши заживо десятки людей. На дев’яту годину ранку влада повідомляла про знайдені тіла 27 осіб, а вже о 14.00 — про 50 загиблих. Десятки людей вважають зниклими безвісти.

Старі проблеми у нову голову

Старі проблеми у нову голову

Україна увійшла в документи ювілейного саміту НАТО — кількома нуднуватими і малообіцяючими рядками. У заключному комюніке саміту говориться: «У Бухаресті ми вирішили, що Україна і Грузія будуть членами НАТО, і ми підтверджуємо всі елементи цього рішення». І ще — «ми максималізуємо наші поради, допомогу та підтримку для... реформ у рамках комітетів Україна—НАТО та Грузія—НАТО». Мова чиновників кострубата, тож обіцянка «максималізувати поради» (це що, означає давати ще більше цінних порад?) виглядає дещо знущально. МЗС — відомство, яке хоча б через одягнений на нього мундир мусило якось реагувати на натовські обіцянки, — відгукнулося коментарем, аналогічним за звучанням. «Ми сподіваємося, що і надалі наша перспектива, чітко задекларована на саміті НАТО в Бухаресті, залишиться ключовою в діалозі між Україною і НАТО», — звично повторив речник МЗС України Василь Кирилич.

Всі статті рубрики