НОВИНИ ПЛЮС

04.04.2009

Декларації про доходи Балоги й Черновецького

Глава секретаріату Президента Віктор Балога торік отримав доходів на 192 243 гривні. Відповідно до податкової декларації Балоги, всі ці гроші — зарплата. Сукупний дохід членів сім’ї Балоги становив 314 916 гривень. У власності Балоги немає ні земельної ділянки, ні будинку, ні квартир. Натомість члени родини глави СП володіють трьома земельними ділянками розміром 200, 2000 і 2406 кв. м. Крім того родина Балоги має будинок площею 314,1 кв. м і три квартири загальною площею 240 кв. м. Ані в глави СП, ані в його сім’ї нема автомобілів. На банківських рахунках членів родини Балоги — 418 тисяч 573 гривні, розмір внесків до статутних фондів підприємств, установ, організацій — 5 мільйонів 272 тисяч 181 гривня, повідомляється на сайті Президента.

Мер Києва Леонід Черновецький торік заробив аж 268 млн. 263 тис. грн. При цьому майже 262 мільйони «зелених» Чернівецький отримав на продажі «Правексбанку», повідомила газета «Сєгодня», яка й оприлюднила декларацію. Зарплата принесла меру 225 тис. грн. Відсотки становлять понад 5 мільйонів. На Черновецького записана земельна ділянка в селі Козин Обухівського району (1470 кв. м — там його будинок), приміщення в Житомирі і будинок у Кіровограді. Також мер може похвалитися великим автопарком: «Роллс–Ройс «Фантом», «Мерседес» «кубик», «Мерседес S–600», а також ГАЗ–14 («Чайка» Щербицького). Останню машину мер купив за півтора мійльона гривень на аукціоні.

У газовій суперечці — крапка?

НАК «Нафтогаз України» заявляє про повне розмитнення 11 млрд. куб. м газу, які компанія «Росукренерго» вважає своїми. «Ми не хотіли коментувати проходження судового процесу в Стокгольмі, єдине, в чому можемо запевнити: на сьогодні не існує позову щодо 11 млрд. кубометрів газу, які перебувають на балансі НАК «Нафтогаз України». Цей газ на сьогодні повністю розмитнений і є в повній власності компанії», — заявив начальник управління зі зв’язків із громадськістю «Нафтогазу» Валентин Землянський під час інтернет–конференції.