Демократичний затор Лукашенка

Демократичний затор Лукашенка

Позавчора демократичні сили Білорусі відзначили День свободи, який святкується 25 березня — у день проголошення 1918 року незалежної Білоруської Народної Республіки. Агенція «Ассошіейтед пресс» повідомляє, що на мітинг перед будинком академії наук у центрі Мінська зібралися чотири тисячі осіб, були присутні й закордонні дипломати. Демонстранти тримали плакати з написами «Хочемо свободи» та «Білорусь — до Європи». Глава Білоруського народного фронту Левон Борщевський заявив кореспонденту Польського радіо, що головною вимогою опозиції є відставка президента Олександра Лукашенка та зміна влади.

Розморожений кордон

Розморожений кордон

Італія та Швейцарія створять спільну комісію для встановлення нової лінії державного кордону між двома країнами. Така необхідність виникла з огляду на те, що внаслідок танення льодовиків старого кордону не стало. Через сходження льодовиків із вершин альпійських гір Маттернхорн (висота 4478 м над рівнем моря) та Монте–Роза (4634 м) лінія кордону, проведена ще 1861 року, «попливла» на кілька десятків метрів, повідомив керівник Військового географічного інституту Флоренції генерал Карло Коллела.

Мексика в крові

Мексика в крові

У Мексиці фактично триває неоголошена громадянська війна. Шість найбільших мексиканських наркокартелів поділили країну на зони впливу і ведуть запеклі війни між собою і всі разом з урядовими військами. З початку року в цій війні загинуло 1500 осіб, тобто щодоби гинуть у середньому 20 людей. Минулого року, за підрахунками правоохоронних органів, які наводить «Ассошіейтед пресс», війна забрала життя семи тисяч осіб. Наркокартелі вирізняються нечуваною жорстокістю, тому жертв знаходять із відрубаними головами та слідами звірячих тортур. Сполучені Штати є співвідповідальними за різанину в Мексиці, оскільки наркокартелі не існували б, якби їм не вдавалося переправляти отримані з Колумбії наркотики через мексикансько–американський кордон. Річні обсяги контрабанди наркотиків із Мексики до США оцінюють у 40 млрд. доларів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики