НОВИНИ ПЛЮС

26.03.2009

Суд визнав вибори в Тернополі

Тернопільський окружний адмінсуд залишив без розгляду позов БЮТ щодо виборів до облради. Про це повідомляє прес–служба партії «Єдиний центр».

Блок Тимошенко позивався з тервиборчкомом, аби визнати протиправними та скасувати протокол ТВК «Про підсумки голосування та результати позачергових виборів...»; визнати незаконними дії ТВК щодо оприлюднення результатів виборів; визнати відсутність правових підстав для самого проведення 15 березня позачергових виборів депутатів облради. Позовна заява була підписана лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко.

Десятиріччя загибелі Чорновола

Народний рух України сподівається на завершення розслідування обставин загибелі В’ячеслава Чорновола в поточному році. Про це вчора заявив лідер НРУ Борис Тарасюк на прес–конференції з нагоди десятих роковин смерті провідника партії. Тарасюк відзначив: низка моментів свідчить про те, що справа рухається в правильному напрямі. «По–перше, слідством встановлена повна невинуватість водія Павлова, котрий керував автомобілем, у якому перебував Чорновіл. Цей факт свідчить про те, що ДТП не була простою випадковістю, а матеріали з приводу провини Павлова були сфальсифіковані», — сказав Тарасюк

Крім того, важливим є факт скасування Генпрокуратурою постанови від 20 березня 2007 року про закриття кримінальної справи за фактом зазіхання на життя народного депутата Чорновола.

Київ і Москва з’ясовують, що далі

Позавчора відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна з послом України в Росії Костянтином Грищенком. «Були розглянуті актуальні питання двосторонніх відносин, у тому числі проблеми, що виникли у зв’язку з підсумками міжнародної конференції в Брюсселі щодо інвестицій для модернізації ГТС України», — йдеться в повідомленні прес–служби МЗС Росії. За даними «Української правди», розмова була ініційована українською стороною. Посол «сам зідзвонився з Карасіним, щоб обговорити цю тему, бо було необхідно з’ясувати, наскільки дійсно російська сторона скасовує переговори (між прем’єрами Путіним та Тимошенко)».

Тимошенко забирає весь газ

Кабмін доручив Держмитслужбі розмитнити природний газ, ввезений на митну територію в минулих періодах. Відповідне розпорядження від 11 березня опубліковано на урядовому порталі. Держказначейство має забезпечити зарахування коштів, що надходять від сплати податку на додану вартість при розмитненні зазначеного газу, до спецфонду держбюджету.