НОВИНИ ПЛЮС

25.03.2009

Президент у Чехії

Сьогодні Президент Віктор Ющенко із дружиною Катериною завершить дводенний державний візит до Чеської Республіки. У Празі співрозмовниками українського лідера були президент Вацлав Клаус, прем’єр–міністр Мірек Тополанек, голова палати депутатів Пшемисл Соботка та інші керівники. У присутності Ющенка та Клауса вчора відбулася церемонія підписання угоди між двома міністерствами оборони щодо стратегічних авіаційних перевезень.

Обговоривши з лідерами Чехії, що зараз головує в Євросоюзі, ініціативу ЄС «Східне партнерство», Віктор Ющенко зазначив: «Україна не бачить у діалозі в рамках «Східного партнерства» жодної альтернативи тим інтеграційним очікуванням, які ми розбудовуємо через укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Ми не хочемо, щоб діалог інтегрування України був замінений іншою формою, яка не ставить за мету українське членство в ЄС». Водночас, переказує прес–служба глави держави, Президент зауважив, що якщо Європейська комісія хоче вести специфічний діалог із низкою країн Східної Європи, «жодна ініціатива щодо посилення такого роду діалогу не є зайвою».

Уряд просить про ще один мільярд

Київ просить Світовий банк виділити до липня 1 млрд. доларів позики на програму розвитку. Про це вчора повідомив журналістам віце–прем’єр Григорій Немиря. Він зазначив, що раніше планувалося виділити за цією програмою 500 млн. доларів у другій половині року. Перший транш на 500 млн. доларів Україна одержала від Світового банку в грудні.

Відділ кадрів

Віктор Ющенко своїм указом призначив Ігоря Попова заступником глави секретаріату Президента — представником Президента у Верховній Раді. Досі Попов був і наразі залишається головою правління громадської організації «Комітету виборців України».

Раніше представником Ющенка у ВР був екс–«губернатор Львівщини» Петро Олійник.

Його звинуватили у причетності до судді–хабарника Ігоря Зварича, після чого Олійник подав у відставку.