«Триколороманія» по–севастопольськи

25.02.2009

Буйство білого, синього і червоного кольорів особливо спостерігалось у «червоний день календаря» 23 лютого (у Росії це вихідний день). Його влаштували деякі схиблені на «москвофілії» «парт’ячейки» на кшталт «Руського Криму» і «Руської общини Севастополя». І принагідно скористалися можливістю відзвітувати перед спонсорами. Наприклад, пару сотень активістів «Руського Криму», за повідомленням інформагенції «Новий регіон—Крим», «вдарили позавчора автопробігом на маршруті Сімферополь—Бахчисарай—Севастополь. При цьому своєю різнобарвною несакціонованою автоколоною у Севастополі створювали певні незручності іншим учасникам дорожнього руху, тому резонно були попереджені працівниками ДАІ щодо загрози стягнення штрафів».

Інші, допоки не відомі «герої», встановили 23 лютого російський триколор над Графською пристанню. Там же днем раніше лідерка «Руської общини Севастополя» Тетяна Єрмакова вручила шість «золотих» і аж сто «срібних» медалей «Отстоявшему» Графську пристань» — тим, хто торік «проявив» себе у штовханині з українськими моряками під час урочистої акції з нагоди 90–річчя підняття на Чорноморському флоті українських прапорів. Єрмакова не приховувала: гроші на карбування медальок виділив депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін.

Ще один невідомий «патріот» примудрився причепити російський прапор на вільному флагштоці перед будівлею Севастопольської міської держадміністрації.

Цей делікатний факт керівництво міста оминуло у своїх коментарях. Бо його ж, зокрема главу тутешньої виконавчої влади Сергія Куніцина, наразі турбує дещо інше. Скажімо, Російський флот найбільше з–поміж інших установ і організацій міста–героя заборгував за обов’язковими відрахуваннями до Пенсійного фонду України.