НОВИНИ ПЛЮС

24.02.2009

Колишні депутати вимагають зарплати

Депутати п’яти попередніх скликань Верховної Ради, у числі яких і кілька мільйонерів, звернулися в управління справами апарату парламенту з проханням виплатити їм грошову допомогу. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на відповідні документи з парламенту. Серед прохачів нардепи Валерій Акопян (засновник компаній «Нафтогазпостаченерго», «Укргаз», «Укргазсервіс» та ін.), Ганна Антоньєва (керівник горілчаного заводу «Артеміда»), Петро Димінський (президент футбольного клубу «Карпати»), Лев Миримський (один з найбагатших людей Криму), Людмила Супрун (засновниця асоціації «Інтерагро»), Микола Гапочка (екс–заступник голови Держкомрезерву), Олександр Баранівський (колишній міністр аграрної політики), Ігор Зварич (президент хутрової фірми «Тисмениця»), Михайло Гладій (колишній віце–прем’єр міністр, міністр АПК), соціаліст Ярослав Мендусь, аграрій Микола Одайник та ін.

Учора на погоджувальній раді спікер Володимир Литвин заявив, що «сьогодні 112 колишніх народних депутатів отримують зарплату у Верховній Раді України», хоча «деякі з них живуть дуже й дуже непогано». «Я сьогодні отримую масові звернення про допомогу. Але в нас немає за рахунок чого виплачувати. А закон вимагає. І мені погрожують судами з цього приводу», — цитує УНІАН Голову ВР.

Торік матеріальну допомогу на період працевлаштування отримало 160 народних депутатів колишніх скликань — на загальну суму понад 20 млн. грн.

Як поновити надходження грошей з МВФ

Наступного тижня можуть відбутися переговори з Міжнародним валютним фондом щодо другого траншу. Про це заявив перший заступник глави секретаріату Президента Олександр Шлапак. Він нагадав, що підписану торік з МВФ угоду порушив Кабінет Міністрів України, зокрема, не було утримано показник бюджету 2008 року у розмірі 1% від ВВП.

Грачу обрізали крила в Компартії

Народного депутата Леоніда Грача на пленумі ЦК Комуністичної партії України вивели зі складу президії ЦК. За інформацією джерела агенції УНІАН, із 147 членів партії, присутніх на пленумі, лише 15 проголосували проти такого рішення.

Як зазначали колеги–партійці, Грач своїми заявами намагався спровокувати розкол у КПУ. Також йому ставилося у провину те, що після рішень партії він поза межами партійної преси вів дискусію щодо цих рішень.