Увага на декольте і талію!

Увага на декольте і талію!

Якщо для любителів і професіоналів від кіно церемонія вручення «Оскарів» цікава як американський підсумок кінематографічного року, то модниці, затамувавши подих, очікують передусім появи зірок на червоній доріжці. Не секрет, що найкращі туалети знаменитості приберігають саме на цей вихід, замовляючи відомим кутюр’є «оскарівські» сукні ще за кілька місяців, а то й рік до самої церемонії. Такий серйозний підхід не випадковий, адже кожна відома особа (і стосується це насамперед жінок), яка з’являється в останню неділю лютого у лос–анджелеському кінотеатрі «Кодак», знає: її вбрання ретельно проаналізують мільйони прискіпливих очей. І преса, в разі невдалого вибору, не пошкодує сарказму.
Утім, як відзначають критики, цього разу відверто невдалих стилістичних знахідок було порівняно мало. При цьому в підсумкових статтях про моду на «Оскарі» журналісти не уникли улюбленого останнім часом слівця «криза». Мовляв, і діамантів на зірках було менше, і смарагди не так блищали, і взагалі — рівень прикрас, порівняно з минулими роками, знизився. Але суконь це точно не стосується: пишноти й різнобарв’я було не менше, ніж завжди. Хіба що вишуканості більше (очевидно, на рюшечках–бантиках дизайнери в часи кризи економлять), але це тільки на краще.

Красуня і «малина»

Красуня і «малина»

Напередодні церемонії вручення найочікуванішої кінопремії року в Лос–Анджелесі традиційно роздавали значно менш приємні відзнаки — «Золоту малину». Дешеві пластикові «ягідки», розфарбовані під золото, дістаються найсумнівнішим досягненням у галузі кінематографії. І, на відміну від «Оскара», отримувати цю «нагороду» лауреати не поспішають. Принаймні цього року ніхто з них по свою премію не прийшов.

Боллівуд у Голлівуді

Боллівуд у Голлівуді

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Якщо обрання Барака Обами президентом США найекстравагантніше вітали в Кенії, звідки походять предки американського лідера, то результати вчорашньої церемонії вручення «Оскарів» із найбільшим захопленням зустріли в... індійському місті Мумбаї (колишній Бомбей). Колоритні дітлахи і старші люди сотнями й тисячами зібралися перед телевізорами, виставленими на вулицях, щоб насолодитися тріумфом історії про таких, як вони самі.
Цього року в Голлівуді тріумфував Боллівуд, як називають у світі індійську кіноіндустрію. Хай навіть ця «боллівудщина» — в англійській оправі. Фільм «Мільйонер із нетрів» британського режисера Денні Бойла мав десять номінацій, які матеріалізувалися у вісім «Оскарів». Стрічка відзначена найціннішими кінонагородами за найкращу режисуру (Денні Бойл), операторську роботу (Ентоні Дод Ментл), монтаж (Кріс Дікенс), оригінальну музику (індійський композитор А. Р. Рахман), найкращу пісню (той самий Рахман), мікшування звуку та адаптований сценарій (Саймон Бофой). Восьмий «золотий чоловічок» увінчав індусів у найголовнішій категорії — «Кращий фільм року».

Всі статті рубрики