Прочитав сам — передай іншому

18.02.2009

Більше тисячі книг видавництва «Грані–Т» і майже три тисячі пізнавальних журналів отримали днями вихованці сирітських закладів з Ізюма, Краснокутська, Лозової, Люботина і Кочетка. А також п’ятсот юних харків’ян, які через проблеми зі здоров’ям змушені користуватися інвалідними візками.

Обираючи для подарунка саме ці видання, автори благодійного проекту «З книгою — до дітей» зробили ставку на їхній пізнавальний зміст. Скажімо, серія «Класні комікси» допоможе учням краще засвоїти шкільну програму з літератури, а яскрава, художньо оформлена збірка «365 ігор на кожен день» стане унікальним посібником для педагогів, які легко розучать із малюками цікаві ігри. У свою чергу серія «Життя видатних дітей», можливо, для когось стане чимось на зразок заклику до дії. Директор видавництва «Грані–Т» Тетяна Шахнік каже, що, обравши для дітей саме бібліографічну книгу, автори проекту хотіли передати їм актуальний в усі часи месидж — видатними люди не народжуються, а стають. А відтак, наша доля — винятково в наших руках.

Президент благодійного фонду «Товариство «Приятелі дітей» Марина Криса і голова молодіжної християнської організації «Витанія» Тарас Яценко кажуть, що передачею до інтернатських бібліотек нових видань в області стартував перший етап Всеукраїнського благодійного проекту «З книгою — до дітей». Далі впродовж кількох тижнів волонтери допоможуть дітворі краще освоїти запропонований матеріал, а також визначать разом з ними авторів, твори яких їм сподобалися найбільше. А вже після цього до інтернатів завітають і самі письменники–переможці разом із відомими людьми зі сфери культури, спорту і шоу–бізнесу. Цього разу, наприклад, до Харкова в рамках проекту приїхав лідер гурту «Неділя» Едуард Приступа, який розповів дітям, що в дитинстві стосунки з книгою у нього якось не склалися. А потім хтось зі знайомих запропонував цікавий бестселер, і співак раптом зрозумів, наскільки багато вже втратив у житті, ігноруючи цікаву літературу. Відтоді читає «запоєм» і більше принципово не дивиться телевізор. Причому віддає перевагу саме друкованій, а не електронній книзі. На його думку, лише видання, що пахне свіжою друкарською фарбою, має потрібну для сприйняття енергетику.

Усі книжкові новинки потраплять, в основному, до інтернатських бібліотек, а журнали «Барвінок», «Ангелятко» і «Ангеляткова наука» діти отримають як персональний подарунок. Далі вони зможуть обмінятися виданнями і дізнатися ще більше цікавої інформації.