«Побєдоносці»

11.02.2009
«Побєдоносці»

Два голи Олександра Побєдоносцева (в центрі) принесли «Соколу» перемогу над «Рязанню». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Повторне побачення киян із командою з Рязані в Броварах мало особливий характер. У першу чергу — через суттєві зміни у складі господарів. У понеділок о 15–й годині збірна України прилетіла з Риги до Борисполя, й одразу шестеро її гравців виявили бажання за чотири години вийти на лід у складі свого клубу — «Сокола». Біло–синю форму позавчора вдягли захисники Срюбко, Наваренко, Побєдоносцев і Люткевич та нападники Шафаренко й Матвійчук. Воротар Карпенко, оборонець Толкунов, нападники Литвиненко, Сальников, Цируль отримали відпочинок.

Для хокеїстів збірної України це був четвертий матч за п’ять днів. Проте саме трохи втомлені «збірники» принесли українській команді три очки. Хоча й дублери, які захищали честь клубу за відсутності основних виконавців, каші не псували. Анатолій Степанищев, котрий керував діями киян за відсутності Олександра Сеуканда, навіть сказав, що він із задоволенням і надалі б залучав до головної команди хлопців–резервістів — інакше вийти на більш високий рівень, граючи за «Сокіл–2», вони не зможуть.

Суперники подарували глядачам яскраве видовище. Господарі тричі виходили вперед, а гості двічі відігравалися. На третій раз у них просто забракло часу. Героєм зустрічі став Олександр Побєдоносцев. У першому періоді 27–річний оборонець шокував публіку й голкіпера «Рязані», ледь не порвавши сітку воріт гарматним пострілом із середньої (!) зони. А в завершальні дві з половиною секунди поєдинку, коли всі вже готувалися до додаткової п’ятихвилинки, «соколи» створили маленьке диво.

Росіянин Вадим Аверкін, котрий виконував функції капітана за відсутності травмованого Юрія Гунька, виграв вкидання, Андрій Срюбко потужно кинув від синьої лінії, а Побєдоносцев першим устиг на добивання. Одразу після цього пролунала фінальна сирена. Поки кияни робили кучу–малу навколо Сашка, рязанці намагалися довести арбітрам, що вирішальний кидок відбувся після завершення часу гри. Та тверський рефері Ромасько, який, до речі, обслуговує й матчі КХЛ, був невблаганний.

Тепер наша команда в непоганому настрої їде до Підмосков’я, де в п’ятницю й суботу зіграє в Ступіно з «Капітаном», а наступного тижня прийматиме в Броварах МХК «Крилья совєтов».

 

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». 2–й етап. «Сокіл» — «Рязань» — 5:6, 3:2 (1:0, 0:1, 2:1; Побєдоносцев, 17, 60; Срюбко, 42 — Сєдов, 37; Стерлігов, 52 (більш.)); «Дмитров» — «Капітан» — 5:2, 1:0; «Крилья совєтов» — «Бєлгород» — 5:4 ОТ, 2:1; «Рись» — МХК «Крилья совєтов» — 3:5, 4:3 Б; «Титан» — «Кристал» (Е) — 2:3, 2:1; ХК ВМФ — «Липецьк» — 0:2, 1:2.

Лідери після 58 матчів: «Дмитров» — 138, «Сокіл» — 135, «Рись» — 121, МХК «КС» — 116, «Рязань» — 100, «Капітан» — 92...