НОВИНИ ПЛЮС

05.02.2009

Бюджет від Президента

Президент готовий подати на розгляд Верховної Ради власний законопроект про внесення змін до державного бюджету на 2009 рік. «Розуміючи загрозливість економічної ситуації, Віктор Ющенко готовий представити у парламенті власний проект змін до бюджету, якщо в уряді не вистачить політичної волі визнати необхідність корекції політики і внести зміни до держбюджету», — заявила прес–секретар глави держави Ірина Ванникова.

Україна й МВФ

Директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Марек Бєлка стурбований ситуацією в українській економіці. Про це він сказав під час зустрічі з Президентом Віктором Ющенком. Бєлка відзначив, що практика, коли директор європейського департаменту МВФ приїжджає у країну, де вже працює місія МВФ, є незвичною. «Це потрібно сприймати як ознаку нашої стурбованості тим, що є проблеми в розвитку української економіки й нашого співробітництва», — пояснив польський фінансист. Найбільш проблемне питання – вживання заходів для нівелювання прогалин, які утворилися через дефіцит бюджету.

Ющенко запевнив пана Бєлку, що українська сторона здатна ухвалити рішення, які б мінімізували ці проблеми. Президент підтвердив зацікавленість України в співробітництві з МВФ і запропонував обговорити рекомендації місії з розвитку економіки в 2009 році, збалансування держбюджету, прийняття пакета антикризових заходів.

«Дістали» небагато

Учора громадянська кампанія «Дістали» влаштувала акції протесту. За задумом, водії мали посигналити біля Кабінету Міністрів, Верховної Ради, секретаріату Президента та місцевих органів влади, протестуючи проти дій (бездіяльності) влади в умовах кризи. Акція була не чисельною.

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів продовжує скорочувати свій штат у зв’язку з економічною кризою. На вчорашньому засіданні уряд звільнив трьох заступників міністра вугільної промисловості.