Хто кому наставить роги?

04.02.2009
Хто кому наставить роги?

Віталій Кличко грається з Гомесом, наче кіт із мишею. (Фото Рейтер.)

Кожен двобій у професіональному боксі потребує «розкрутки», адже головним у цій сфері є отримання максимально можливого прибутку. Якщо ж очікується протистояння за чемпіонський пояс, то й на кону стоять великі кошти. Організатори зустрічі намагаються зробити їй широку рекламу, аби продати всі квитки в залі й отримати гідні гонорари від телевізійних компаній.

Позавчора ввечері «розігрівати» публіку перед своїм поєдинком за титул найкращого суперваговика версії WBC почали чемпіон світу — українець Віталій Кличко й претендент на пояс — кубинець Хуан Карлос Гомес. Перша прес–конференція відбулася на місці майбутньої події, призначеної на 21 березня, — в німецькому Штутгарті. Для Віталія й Хуана ця зустріч не була знайомством, адже вони добре знають один одного ще по спільній належності до німецького клубу «Юніверсум».

Чемпіон поводився доволі розкуто й дозволяв собі глузувати з опонента — то ставив «ріжки» під час фотографування, то витирав роздратованому візаві піт із чола хустинкою. Хоча 37–річний Кличко й віддав належне рухливості та таланту Гомеса, але висловив бажання, аби той завершив бій у горизонтальному положенні. Завершилася прес–конференція образливим перегукуванням спортсменів англійською й німецькою мовами.

Настрою Віталію додали й слова президента WBC Хосе Сулеймана. Минулої неділі він заявив, що у випадку перемоги українця над кубинцем Всесвітня боксерська рада не буде проти, якщо Кличко проведе добровільний захист титулу проти чемпіона за версією WBA — росіянина Миколи Валуєва. Таким чином, до здійснення мрії братів Кличків про об’єднання всіх чемпіонських поясів стало на одну перепону менше.