«Копав яму» Степаненко...

31.01.2009

Депутати Бердянська поста­вили крапку у тривалому конфлікті між міським головою Євгеном Шаповаловим, який під час виборів до Верховної Ради очолював місцевий штаб «НУНС», і секретарем міськради Анатолієм Степаненком, висуванцем Партії регіонів. «Степаненко як секретар міськради втратив зв’язок із найчисельнішою фракцією, і ми виключили його з партії, — повідомив «УМ» за кілька хвилин до сесії Сергій Кальцев, один із керівників Запорізької обласної організації ПР. — Не працював Степаненко і на консолідацію з командою мера, що в період кризи вкрай необхідно. Мотиви для відставки Шаповалова, якою він активно займався, не обґрунтовані, а видумані й емоційні».

Питання про дострокове припинення повноважень секретаря міськради депутати вирішили обговорити першим, хоча в порядку денному воно значилося передостаннім. Меншість депкорпусу, передусім «віт­ренківці» і комуністи, намагалися чинити спротив, але зрештою висловився сам «кандидат у відставники»: «Я підкорюся будь–якому рішенню. Досі вважаю себе членом Партії регіонів, чим і пишаюся».

За звільнення Степаненка з посади проголосували 33 депутати з 52 присутніх. Його вірогідним наступником називають Олександра Булатникова — того самого, який після свого першого висування на посаду секретаря міськради був жорстоко побитий (слідство досі триває).

Принагідно депутати припинили метушню навколо імпічменту міському голові. Як повідомляла «УМ», 30 вересня 46 депутатів проголосували за недовіру Євгенові Шаповалову. Але не минуло й місяця, як суддя міськрайонного суду Ольга Панченко задовольнила позов Шаповалова до міськради щодо неправомірності дострокового припинення його повноважень. «Команда Степаненка» не вгамувалася, і 5 лютого 2009 року Дніпропетровський адміністративний суд повинен був розглядати апеляцію міськради на рішення Бердянського міськрайонного суду. Однією справою у дніпропетровської Феміди поменшало: позавчора сесія Бердянської міськради ухвалила рішення про відмову від поданої апеляційної скарги.