Що б таке зробити, щоб була робота?

31.01.2009
Що б таке зробити, щоб була робота?

Заступник голови секретаріату Президента Роман Безсмертний каже, що грошей у місцевих бюджетах не вистачить і на півроку. (Фото Михайла Марківа.)

Секретаріат Президента закликає Кабінет Міністрів терміново розробити зміни до Державного бюджету на 2009 рік. Інакше сильно постраждають бюджети регіонів. Як заявив на брифінгу заступник голови СП Роман Безсмертний, доходні показники в держбюджеті завищені.

«Уже сьогодні прогнози, які стосуються надходжень по лінії Податкової адміністрації й Митної служби, говорять про те, що в ухваленому на 2009 рік бюджеті показники завищені», — цитує Безсмертного агенція «Українські новини». За нинішнього стану в місцевих бюджетах ресурсів вистачить не більш як на чотири–п’ять місяців, вважає заступник Балоги.

За прогнозом Безсмертного, економічна криза вкупі з проблемами бюджету та подорожчанням газу вплине на зростання безробіття: на кінець березня без роботи залишаться 3,5 мільйона осіб. На думку Безсмертного, нині основним завданням обласних держадміністрацій є мінімізація скорочень трудових колективів. «Треба провести роботу з керівниками підприємств, для того щоб мінімізувати кількість працівників, які будуть звільнені у зв’язку з зупинкою цих підприємств», — сказав Безсмертний. Він зазначає, що найбільш гостро проблему безробіття відчують у промислових регіонах України: Запорізькій, Харківській, Донецькій і Луганській областях.