«Бацьків» реактор

«Бацьків» реактор

Рішення про будівництво атомної електростанції президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив ще на початку минулого року. Майже рік спеціальна комісія обирала майданчик для АЕС. Зрештою, було вирішено побудувати станцію в Островецькому районі Гродненщини, за 40 км від найбільшого білоруського озера Нароч і за якихось два десятки кілометрів від кордону з Литвою. А нещодавно обрали й генпідрядника — реактор для першої білоруської АЕС поставить російська компанія «Атомстройекспорт».

У Греції немає нічого

У Греції немає нічого

Від минулого вівторка грецькі фермери тримають акцію протесту проти цінової політики уряду. Вони заблокували переходи на кордонах із Болгарією та Туреччиною, зробивши заручниками ситуації тисячі водіїв–далекобійників, зокрема й українських, та перекрили тракторами ключові дорожні розв’язки всередині країни. Біля кордону з Болгарією утворилася колона вантажівок довжиною 20 кілометрів. Голодним водіям, які ночують у машинах уже 10 діб, надає медичну допомогу та забезпечує харчами і водою болгарський Червоний Хрест.

Порятунок сержанта Глухова

Порятунок сержанта Глухова

Скандал із сержантом російської армії Олександром Глуховим, який проходив службу в Південній Осетії, а днями втік до Грузії, де попросив політичного притулку, набирає обертів. Тбілісі заявляє, що Глухов утік із війська через конфлікт із командувачем військової частини в Ахалгорі і нестерпні умови служби. Москва ж стверджує, що юнака викрали грузини. МЗС Грузії у спеціальній заяві наполягає: дезертира ніхто Росії не видасть. А міністр закордонних справ Григол Вашадзе, як передає агенція «Новості–Грузія», застеріг: «Ми добре розуміємо, що йому загрожує, якщо передамо військового російській стороні».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сафо на чолі Ісландії

Сафо на чолі Ісландії

Після відставки 26 січня уряду Ісландія визначилася з тимчасовим, перехідним, прем’єр–міністром, який очолить уряд до дострокових виборів у травні. Новим прем’єром, якого буде приведено до присяги, ймовірно, вже завтра, стане дотеперішній міністр соціальних справ Йоханна Сігурдардоттір, повідомляє «Ассошіейтед пресс».

Всі статті рубрики