Палестинським дітям — лише найкраще: фосфор та уран

Палестинським дітям — лише найкраще: фосфор та уран

Міжнародна агенція з атомної енергії (МАГАТЕ) отримала офіційну скаргу від арабських країн стосовно застосування Ізраїлем під час інтервенції до Сектору Газа снарядів із серцевинами зі збідненого урану. З огляду на велику питому масу, яка залишається після виділення високоактивного ізотопу U235, уран є ідеальним наповнювачем протитанкових снарядів, які випускають із літаків та гелікоптерів. Речниця МАГАТЕ Мелісса Флемінг повідомила, що ще не прийнято рішення стосовно процедури розгляду цієї скарги. З огляду на невизначений міжнародний статус, Палестинська Автономія не є членом МАГАТЕ, тому потрібно порадитися з іншими країнами–членами цього підрозділу ООН.

Папа Римський у мережі

Папа Римський у мережі

Учора відзначали 43–й Світовий день засобів масової інформації, а сьогодні Католицька церква вшановує святого Фран­циска Салезького, французького теолога та католицького філософа, єпископа Женеви та визначного представника гуманізму (1567—1622), — святого, який є патроном письменників, поетів та журналістів. З нагоди цього подвійного для ЗМІ та їх користувачів свята, Папа Бенедикт XVI учора відкрив в інтернеті свій офіційний сайт. Сайт Ватикану існує вже понад десять років, але жоден із понтифіків ще не мав свого персонального офіційного сайту.

Т–34 іде на злодіїв

Т–34 іде на злодіїв

Дві японські компанії презентували широкій публіці робота–поліцейського, повідомляє Бі–Бі–Сі. Прототип робота під кодовою назвою Т–34 розробили спільно машинобудівна компанія Tmsuk Co, яка спеціалізується саме на роботехніці й уже випустила першого робота–няньку, та охоронна фірма Alacom Co.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики